Житомирські депутати звернулися до керівництва держави щодо недопущення зростання ціни на газ для населення

Житомирські депутати звернулися до керівництва держави щодо недопущення зростання ціни на газ для населення

08.11 10:53    
Сьогодні, 8 листопада, депутати міської ради прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо недопущення зростання ціни на газ для населення. Дане звернення підтримали 24 депутати.

«Ми, депутати Житомирської міської ради вкрай стурбовані напруженою ситуацією, що склалася внаслідок прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 19.10.2018 року щодо підвищення ціни на газ для населення. Від імені членів територіальної громади міста Житомира наполягаємо на перегляді прийнятого рішення про підвищення на 23,5% ціни на газ враховуючи наступне. Оплата комунальних послуг складає значну частину сімейного бюджету, тому зміна ціни природного газу в період опалювального сезону призведе до зниження купівельної спроможності населення та зростання соціальної напруги. Обурення народу викликає непропорційне зростання тарифів на житлово-комунальні послуги порівняно з темпами зростання доходів громадян за останні роки» - йдеться у зверненні.

З метою недопущення зростання соціальної напруги, депутати міської ради вимагають:
-Врахувати висновки Державної регуляторної служби України, викладені в рішенні №467 від 26.10.2018 про відмову в погодженні регуляторного акту з підстав невідповідності чинному законодавству процедури підготовки, оприлюднення та прийняття регуляторного акту.
- Переглянути рішення про підвищення ціни на газ для населення з метою її зменшення.
- Забезпечити виконання вимог законодавства щодо 100% поквартирного обліку газу, першочергово - для одержувачів субсидій.
- Збільшити фінансування державних програм в сфері підвищення енергоефективності зокрема програми утеплення будинків (програма теплих кредитів з можливістю фінансувати проекти до 300 тис. грн) як багатоквартирних будинків, так і будинків котеджного типу в містах, селах та селищах з 400 млн. грн. щонайменше до 2 млрд. гривень.
- Звільнити від сплати судового збору постачальників житлово- комунальних послуг щодо позовів про стягнення заборгованості з населення, шляхом ініціювання внесення відповідних змін до Закону України «Про судовий збір».
- Забезпечити монетизацію субсидій за рахунок державного бюджету, тобто перерахування цільових коштів безпосередньо субсидіанту, а не постачальнику послуг.
- Розширити можливості фонду енергоефективності із збільшенням фінансування для підтримки проектів переведення систем теплопостачання (з чотирьохтрубної на двохтрубну) для широкомасштабного встановлення індивідуальних теплових пунктів та можливості суттєвого зменшення втрат тепла і води в мережах, раціонального споживання тепла та підвищення якості послуг за рахунок регулювання споживання тепла в багатоквартирних будинках.
- Сприяти розвитку альтернативної енергетики, збільшенню видобутку українського газу, нафти та вугілля, диверсифікації імпортних джерел енергоносіїв.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 10:10
СБУ затримала інформатора російської розвідки, який шпи ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення