Заступник мера Житомира Гундич про нові штрафи та недбальство

Заступник мера Житомира Гундич про нові штрафи та недбальство

16.03 09:21    
З 17 лютого 2010 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів Украхни у сфері поводження з відходами”.

Данним законодавчим актом внесено зміни до Кодексу України “Про адміністративні правопорушення”, ЗУ “Про міліцію”, ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні”, ЗУ “Про відходи”, ЗУ “Про державні адміністрації”.


Новими штрафами по недбальству.



Збільшення розмірів штрафних санкцій по трьох статтях КУпАП, до яких внесені зміни новим законом, коментує заступник Житомирського міського голови, голова адміністративної комісії при міськвиконкомі Гундич І.П.




Внесено зміни до ст.ст. 52, 82, 152.
Розміри адміністративних санкцій за вчинення адміністративних правопорушень за ст. ст. 82, 152 складали для громадян від одного до п'яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (17,00 грн. - 85,00 грн.), а на посадових осіб від трьох до восьми неоподаткованих мінімумів доходів громадян (51,00 грн. - 136,00 грн.).

У статті 152 КУпАП передбачалося також адмінстягнення у вигляді попередження.

Після внесення змін до КУпАП з 17 лютого 2010 р. за порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видаленняабо захоронення - передбачається накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
В абсолютних цифрах це відповідно складає 340,00 грн. - 1360,00 грн. та 850,00 грн. - 1700,00 грн.

Новим Законом України викладено в новій редакції і ст. 152 КУпАП, яка передбачає за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пуктів - накладення шрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Адмінстягнення у вигляді попередження взагалі не передбачається. Внесеними змінами визначено новий суб'єкт адміністративного права - громадяни - суб'єкти підприємницької діяльності, що не передбачалося попередніми вимогами.


Нарешті знаємо, що таке сміття.

Новий закон вперше дає визначення, що таке побутові відходи, рідки, тверді та відходи тваринного походження, а також, хто є власником відходів.

Закон України “Про відходи” доповнений декількома суттєвими статтями. Стаття 351 визначає вимоги щодо поводження з побутовими відходами.

Власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі житлових будинків, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка в установленому порядку визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів, здійснюють оплату таких послуг та забеспечують роздільне збирання побутових відходів.

Це ж стосується і кожного суб'єкта господарської діяльності відповідно до ст. 17 даного закону.

Відсутність вказанного договору є порушенням “Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі” і тягне за собою відповідальність згідно ст. 152 КУпАП.

Прийняття нового Закону та внесення змін до ряду законодавчих актів вимагають підвищення відповідальності посадових осіб, на яких покладано право здійснювати контроль за додержанням вимог законодавства у сфері поводження з відходами та благоустрою міста.

У міськвиконкомі 3 березня 2010 року проведено семінар-нараду з питань вивчення нових положень законодавства України у сфері поводження з відходами та благоустрою.
Під час семінару проведено тренінг з питань порядку складання протоколів про адміністративне правопорушення.

Виконавчим комітетом Житомирської міської ради 25 лютого 2010 року прийнято рішення про уповноваження посадових осіб складати протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 82 КУпАП, тобто розширене коло посадових осіб, які будуть здійснювати контроль у сфері поводження з відходами.


прес-служба Житомирської міськради

RuporZT


Коментарів: 1 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Вчора 16:21
На Буковині детективи БЕБ повідомили про підозру співуч ...
Вчора 16:18
У Києві держслужбовці розтратили 1,2 млн грн бюджетних ...
Вчора 16:18
На Київщині прикордонники викрили злочинну схему з неза ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення