На Житомирщині бельгійська компанія «Joskin S.A.» планує інвестувати 10 млн євро у виробництво обладнання для сільськогосптехніки

На Житомирщині бельгійська компанія «Joskin S.A.» планує інвестувати 10 млн євро у виробництво обладнання для сільгосптехніки

08.04 10:06    
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі ОДА, голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук зустрівся з представниками бельгійської компанії «Joskin S.A.»

Компанія «Joskin S.A.» на часі розглядає можливість будівництва сучасного комплексу з виробництва навісного обладнання для сільськогосподарської техніки. Вчора голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук та генеральний директор бельгійської компанії Віктор Жоскен провели першу робочу зустріч з питання ймовірної реалізації проекту та будівництва заводу на території Житомирської області.

З метою пошуку ділянки для будівництва заводу до головного управління економіки облдержадміністрації я бельгійська компанія «Joskin S.A.» звернулася 20 січня 2010 року .

Орієнтовна вартість проекту близько 10 млн. євро.

Потенційному інвестору було запропоновано перелік об’єктів під будівництво заводу та в ході переписки упродовж І кварталу цьогоріч надано відповіді на всі запитання, які цікавили компанію.

Попередньо компанією «Joskin S.A.» було обрано земельну ділянку з будівлями фарфорового заводу (смт. Городниця, Новоград-Волинського району) та приміщення діючого підприємства, що спеціалізується на виробництві сільськогосподарської техніки (м. Новоград-Волинський).


У ході розмови керівник області запропонував інвесторам переглянути ще два об’єкти, котрі знаходяться на території міста. Мова йшла про Льонокомбінат та Хімволокно.

За попередніми даними сторони домовилися зустрітися за місяць, щоб підписати протокол намірів.



Інформаційна довідка

Про стан співробітництва

Житомирської області

з Бельгією


Зовнішньоекономічна політика області спрямована на поглиблення та розширення взаємовигідних торговельно-економічних зв’язків з усіма країнами світу, в тому числі з Бельгією.

За 2009 рік зовнішньоторговельний оборот області з Бельгією склав 6,1 млн. дол. США, що на 31% менше порівняно з аналогічним показником 2008 року. Експортні поставки до Бельгії у порівнянні до аналогічного показника 2008 року збільшились на 13% та склали 2,3 млн. дол. США, імпортні надходження знизились на 45% та склали 3,7 млн. дол. США. Сальдо зовнішньої торгівлі було негативним – 1,4 млн. дол. США.

В структурі експорту переважали деревина і вироби з деревини – 70%, вироби з чорних металiв – 12%, іншi готовi текстильні вироби – 9%, одяг текстильний – 3%. Імпортувались, в основному жири та олії тваринного або рослинного походження – 69%, наземні транспортні засоби, крім залізничних – 6%, бавовна (тканини) –5%.

У січні 2010 року продовжувалась співпраця підприємств області з бельгійськими партнерами. За цей період зовнішньоторговельний оборот області з Бельгією склав 158 тис. дол. США, що на 68% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року. Експортні поставки до країни зменшилися на 60% та склали 86,6 тис. дол. США, обсяг імпорту знизився на 74% і склав 71 тис. дол. США. Сальдо зовнішньої торгівлі позитивне і дорівнює 16 тис. дол. США.

За обсягами зовнішньоторговельних операцій підприємств області за результатами січня 2010 року Бельгія посіла 18 місце серед європейських партнерів Житомирщини. Сімнадцяте місце зайняла Чеська Республіка, дев’ятнадцяте – Австрія.

Продовжують розширюватися торгівельно-економічні та комерційні стосунки промислових підприємств Житомирської області з суб’єктами господарювання Бельгії.

Зовнішньоторговельні операції з Бельгії здійснюються в таких галузях промисловості, як:

Деревообробна і меблева промисловість: Попільнянське, Городницьке та Малинське лісові господарства, МПТВП "Райдуга", які спеціалізуються на обробці деревини, виробництві паркету, ламінату.

Металообробка та приладобудування: ДП "Євроголд Індастріз ЛТД", яке спеціалізується на виготовленні прасувальних досок, сушарок для білизни, драбин побутових.

Підприємство харчової промисловості ЗАТ "Житомирські ласощі" імпортує з Бельгії какао-порошок та какао-масло, какао терте, рослинні жири, арахіс, фруктозу та деяке обладнання.

Спільна інвестиційна діяльність з Бельгією знаходиться не на достатньо високому рівні порівняно з іншими країнами світу. Станом на 01.01.10 в область з цієї країни було залучено інвестицій на суму 17,8 тис. дол. США. Дані надходження були здійснені для налагодження спільного виробництва в галузі оптової торгівлі товарами та переробну промисловість.

На даний час на території області здійснює господарську діяльність 2 підприємства з бельгійським капіталом це:

- СП «Компаньйон Сожекспро» м.Житомир - оптова торгівля товарами;

- ПП «Шампілз» Овруцький р-н - переробка сільськогосподарської продукції.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:43
У Запоріжжі рятувальники ліквідували наслідки обстрілів
Сьогодні 11:39
Наповнення бюджету у розрізі галузей економіки підприєм ...
Сьогодні 11:35
На Буковині впродовж січня – лютого 2024 року за резуль ...
Сьогодні 11:32
На Дніпропетровщині внаслідок російських обстрілів одна ...
Сьогодні 11:28
Власники автівок сплатили до місцевих скарбниць майже 9 ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 11:34
Мальовничі стежки в заповідниках більше не будуть більш ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення