Нардеп з Житомирщини: Ми попереджуємо Уряд, що торгувати Незалежністю України - не дозволимо!

Нардеп з Житомирщини: Ми попереджуємо Уряд, що торгувати Незалежністю України - не дозволимо!

13.04 09:30    
Як повідомляє прес-служба «Української платформи», таку думку висловив народний депутат України, член Бюджетного комітету ВР, лідер політичної партії «Українська платформа» Павло Жебрівський в ефірі програми «Майдан» на 5 каналі.

Під час ефіру мова йшла про новий проект бюджету, програму розвитку країни, необхідні реформи і перші кроки нового уряду в цих питаннях.

Парламентар зауважив представнику Партії регіонів з приводу роботи нового уряду, який, за його словами, не просто має подати бюджет, а потім програму розвитку країни, а на базі цієї програми прийняти бюджет як механізм реалізації цієї програми.

«Класно працює Уряд тіньовий – це тоді, коли приходить до влади і відразу на стіл кладе програму розвитку. Якщо Ви говорите про те, що Ви програму подаєте пізніше, чим бюджет, то це значить, що програми насправді немає. Тому ваша робота в тіньовому Уряді - це було просто критиканство. І я хочу не погодитися із Вами з приводу того, що програма буде потім, бо вона має стимулювати розвиток економіки для того, щоб доповнити отой кошик з доходів», - заперечив Павло Жебрівський представнику коаліції.

За словами Павла Жебрівського, для розвитку економіки потрібно визначити галузі, для яких буде запроваджена, у хорошому сенсі цього слова, протекціоністська політика, політика підтримки. «Ми маємо визначити, що ми маємо робити в машинобудівній галузі. Ми маємо визначити інноваційну модель розвитку економіки України, і що спрямовувати на ці параметри. Ми маємо визначити, що робити в сільському господарстві, і не просто декларувати якісь там підтримки, а визначити, яким чином ми стимулюємо розвиток і переробку сільськогосподарської продукції. Тоді доходи будуть більші, і ми не будемо смикати бюджет як «тришкін кафтан», - наголосив депутат.

Щодо дефіциту державного бюджету та емісії, то на думку народного обранця, вони не є проблемою. Реальною проблемою є, куди ця емісія спрямовується. Якщо вона спрямовується виключно на соціальні стандарти, дотації населення і т.д., то, за словами Павла Жебрівського, це є «бюджет проїдання». А якщо частинка спрямовується на підвищення соціальних стандартів, а величезний канал цих грошей іде на розігрів економіки для того, щоб замістити доходи в наступних бюджетах, то це є бюджет розвитку.

Під час ефіру також мова йшла про те, що криза – це час для реформ, бо без них не вдасться вийти з кризи. Як зауважив член Бюджетного комітету, суспільство було готове ще на початку 2009 року до реформ. Зокрема, зараз уряду слід звернути свою увагу на питання, що стосуються сільського господарства, розвитку української мови тощо.

Досить гостро відреагував лідер «Української платформи» і на питання продовження новим урядом оренди Севастополя Чорноморським Флотом Росії. З цього приводу Павло Жебрівський висловився так: «Якщо Уряд готовий продовжити оренду Севастополя Чорноморським Флотом Росії, з цим не можна погодитись – це перевищення своїх повноважень, бо в Конституції похідні положення дозволяють тільки до 2017 року мати Флот на території України. І якщо є такий компенсатор, то його публічно потрібно озвучити, бо на кону - Незалежність України. І якщо ми знову збираємось комусь щось віддавати – це також має бути прозоре. Друге питання, що тема переговорів має бути закрита, і з цим я погоджуюсь. Але якщо будуть торгувати Незалежністю України, то це є ганебне явище, і це рано чи пізно випливе. Ми попереджуємо уряд, що торгувати Незалежністю України ми не дозволимо!»

З приводу підтримки сільського господарства, то на думку народного депутата, сьогодні потрібно створити систему закупівлі. Він відзначив, що торік було ввезено 550 тисяч тонн м'яса, тим самим знищувались товаровиробники України. А розвивалися б вони за умови, якби українці купували вітчизняне м’ясо. А от роздавати направо-наліво дотації, каже Павло Жебрівський, це є злочинно, адже дотація має бути лише на той перелік товарів, який потрібний: «Європа сьогодні відмовилася від великих дотацій сільського господарства, через це дотувати ріпак, дотувати кукурудзу, дотувати сою – це не те, що безперспективно, це злочинно! Але не треба просто говорити про дотації, треба мати серйозну програму».

Парламентар також жорстко засудив дії Міністра освіти Дмитра Табачника, який, перебуваючи в Росії, заявив про підтримку російської мови в Україні: «Я перепрошую, у Росії розказувати росіянам, як він (прим. – Д.Табачник) буде підтримувати російську мову? Безумовно, насильницьким шляхом нав’язувати українську мову не можна, але будувати школи, ліцеї потрібно. І Крим українізувати можна, тільки треба будувати висококласні школи, українські ліцеї, українські дитячі садки, випускати українську книжку, яку, безумовно, потрібно підтримувати і сприяти цьому».

Павло Жебрівський наголосив, що національна самобутність, самоідентичність українців - у нашій мові, у нашій культурі. І саме уряд має проводити таку політику, щоб українською мовою стало модно говорити. Але, на превеликий жаль, ведеться політика, яка не підтримує самоусвідомлення українцями свого українства.

«Ми також будемо не тільки критикувати, а й долучатися до всіх заходів, які не дозволять русифікувати Україну, і позбавити її майбутнього», - палко резюмував свій виступ лідер політичної партії «Українська платформа».

RuporZT


Коментарів: 1 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Коментар
Нюся - 22 квітня 2010 16:51   
Треба якось рятувати ситуацію....
А то скоро рятувати не буде чого...
кино онлайн
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 10:54
На півшляху до кордону зі Словаччиною прикордонники зуп ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення