Людмила Зубко розробила чеклист для захисту школярів Житомира від коронавірусу та інших інфекцій

04.08 15:08    
Людмила Зубко розробила чеклист для захисту школярів Житомира від коронавірусу та інших інфекцій

Проєкт «Альтернатива є – безпечна школа», який наприкінці липня було започатковано підприємицею, засновницею громадської організації «Житомир, зроби голосніше» Людмилою Зубко, перейшов до наступного етапу. Ініціаторка проєкту спільно з командою інфекціоністів оприлюднила чеклист для перевірки кожної школи міста з точки зору інфекційної безпеки. Кінцева мета проєкту полягає у тому, щоб навчальний рік почався безпечно і школи знову не закривалися на карантин.

«У липні ми з командою започаткували у Житомирі проєкт «Альтернатива є – безпечна школа». Ми взяли одну школу, на прикладі якої відпрацьовуємо зразковий стандарт безпеки», - нагадала Людмила Зубко.

Вона наголосила, що часу до початку навчального року все менше, а у місті налічується 41 школа. Тому Зубко звернулася до батьків та вчителів, закликаючи їх скористатися напрацьованим чеклистом, за допомогою якого, проходячи пункт за пунктом, можна перевірити будь-який інший навчальний заклад.
«Ми надамо усю необхідну допомогу. Діти мають вчитися у школах, а школи – бути безпечними», - зазначила Зубко.

Чеклист для роздруківки можна отримати на сайті Людмили Зубко. Ним можуть скористатися як вчителі, так і батьки. Заповнений документ слід надіслати на електронну адресу: bezpechnashkola.zhytomyr@gmail.com. У листі обов'язково вказати назву та номер школи. На підставі отриманої інформації експерти-інфекціоністи нададуть фахові рекомендації щодо забезпечення необхідної протиінфекційної безпеки у навчальному закладі.

На наступному етапі проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» у серпні відбудуться тренінги для батьків, вчителів і дітей.

«На противагу загальним інструкціям від МОЗ, наші покрокові рекомендації прораховані до дрібниць. Заради безпеки дітей ми враховуємо усе: як має відбуватися зустріч учнів, що робити при виявленні симптомів хвороби, як має бути організоване харчування, прибирання, як правильно дезінфікувати поверхні, як провітрювати приміщення, як поводитись», - пояснює підприємиця.
Людмила Зубко розробила чеклист для захисту школярів Житомира від коронавірусу та інших інфекцій

Проєкт «Альтернатива є – безпечна школа», ініційований Людмилою Зубко, проводиться у співпраці з Національною експертною групою з інфекційного контролю (NEGIC) на чолі з Андрієм Александріним.

Національна експертна група з інфекційного контролю започаткована у 2012 році в рамках виконання Проекту USAID «Посилення контролю за туберкульозом в Україні». Керівник - Андрій Александрін, лікар-епідеміолог, голова ГО «Інфекційний контроль в Україні», кандидат медичних наук. Організація проводить повний спектр консультацій з профілактики та контролю над інфекціями на соціально критичних об’єктах (заклади охорони здоров`я і освіти), підприємствах, об’єктах громадського харчування і ресторанного бізнесу, транспорті тощо. За 8 років роботи NEGIC провів аудит у понад 400 об’єктах та більше 1000 навчальних заходів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 10:10
СБУ затримала інформатора російської розвідки, який шпи ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення