Житомирська прокуратура "взялася" за земельні махінації

Житомирська прокуратура "взялася" за земельні махінації

26.04 10:32    
Не є таємницею те, що «земельний» бізнес є одним із процвітаючих на території Житомирського району, адже земля поблизу міста, з її мальовничими краєвидами, коштує дорого. А тому для окремих громадян набуття прав на землю та подальший її продаж є одним із основних джерел свого благополуччя.

На даний час, з метою спрощення процедури отримання державних актів на право власності на землю, держава встановила спрощений порядок оформлення правовстановлюючих документів на земельні ділянки. Разом з цим, такий спрощений порядок набуття права власності на землю став для окремих осіб способом незаконного набуття прав на землю або ж напівзаконним шляхом. До того ж, ігноруються інтереси інших громадян, а часом і всієї територіальної громади села та району.

Зокрема, під час прокурорських перевірок додержання земельного законодавства встановлено, що Житомирська райдержадміністрація надала дозвіл на оформлення правовстановлюючих документів на землю з мальовничим краєвидом, що на території Корчацької сільської ради, десятьом мешканцям Київської області та м. Житомира під садівництво. Виділена земельна ділянка розташована поблизу водосховища, на ній зростають лісові насадження віком понад 40 років, які є місцем відпочинку не лише мешканців села, а й міста. Однак це не зупинило райдержадміністрацію розпочати процедуру передачі цих насаджень у власність під «садівництво», що діє не в інтересах територіальної громади, а мешканців іншої області.

Іншим розпорядженням адміністрація надала 0,25 га землі під житлову забудову та обслуговування будинку за межами населеного пункту на землях лісового фонду Іванівської сільської ради.

На незаконні розпорядження Житомирською міжрайонною природоохоронною прокуратурою внесено протести. Однак, адміністрація протести відхилила, у зв’язку з чим прокуратура змушена була звернутися до суду про визнання недійсними таких розпоряджень.

Ще одним розпорядженням (від 25.02.10 р.) райдержадміністрація надала дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо передачі у власність 9 громадянам земельних ділянок, по 2 га кожному, а всього - 18 га, для ведення особистого селянського господарства, що на території Денишівської сільської ради. При цьому, райдержадміністрація не звернула увагу на те, що окремі з цих громадян вже використали своє право на безоплатну приватизацію. Незаконне розпорядження опротестоване прокурором, протест задоволений.

Загалом, Житомирською міжрайонною природоохоронною прокуратурою лише упродовж поточного року опротестовано понад 40 незаконних рішень райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування, попереджено незаконну передачу землі понад 200 га.

Додержання земельного законодавства під час здійснення приватизації землі і надалі залишатиметься під наглядом Житомирської міжрайонної природоохоронної прокуратури, аби припинити незаконні шляхи набуття права на землю.

Сергій Кока,
Житомирський міжрайонний
природоохоронний прокурор

RuporZT


Коментарів: 2 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Коментар
Правда - 26 квітня 2010 12:56   
Это всего навсего небольшая показуха, что наша доблестная прокуратура не дремлет.

А почему не возбуждено уголовного дела против этих "слуг народа" по этому поводу за превышение своих полномочий или махинаций?

Ответ прост: все друг с другом связаны, кто в большей кто в меньшей мере.
кино онлайн
Коментар
ДО ПРОКУРОРА - 26 квітня 2010 11:18   
а за *голоу Чацького*-візметесь ?=де так звані *сінокоси*
кино онлайн
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:07
На Рівненщині прикордонники виявили чергову вантажівку, ...
Сьогодні 10:48
На Полтавщині за матеріалами ДБР судитимуть військовосл ...
Сьогодні 10:26
Старовинні борисівську, старообрядницьку та посріблену ...
Сьогодні 10:25
СБУ затримала агента рф, який наводив російські дрони н ...
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Сьогодні 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення