Як весна вплинула на житомирський ринок нерухомості

Як весна вплинула на житомирський ринок нерухомості

12.05 08:56    
Сьогодні відповідає на численні запитання наших Інтернет-відвідувачів, засновник відомої компанії «Актив+», експерт с нерухомості Форест С.В.

В грудні і січні та початок лютого був певний застой на ринку нерухомості, це було пов’язано з зимовими святами. Весна принесла нам невелике оживлення на ринку нерухомості. Однокімнатну квартиру в квітні місяці можна було купити за 20-22тис. у.е. На даний момент однокімнатна квартира коштує від 24 до 31тис у.е. Зріст купівельної здібності у населення приніс більш - менш стабілізацію цін на ринку нерухомості в м. Житомирі, а в деяких випадках, це стосується однокімнатних квартир, невеликий зріст цін. Багато людей отримали свої депозити з банків і вирішили вкласти їх в нерухомість. Також заробітчани, які приїхали із-за кордону вкладають свої кошти в нерухомість. Але взагалі – то ціни на нерухомість потроху стабілізувалися.

Але в зв’язку з економічною кризою збільшується безробіття, тому можливості населення купити нерухомість будуть зменшуватися. Особливо це стосується невеликих міст як Житомир. Падіння цін на нерухомість ще не досягли «дна»? Хоч спрогнозувати ситуацію до кінця напевно неможливо. Весна принесла нам невелике оживлення на ринку нерухомості.

Продавці нерухомості чекають що принесе нам осінь? Звичайно ті, хто хоче продати житло, очікують зросту цін, а хто хоче купити – має надію, що ціни будуть знижуватися. Така непевна ситуація може тривати до весни 2010 року з мінімальним хвилюванням цін.

Останнім часом дедалі частіше звучать казки про дешеве житло. Зважаючи на ціни на ринку нерухомості та райдужні прогнози з боку преси, можна вважати, що скоро житло в Україні не просто не коштуватиме нічого, а за нього ще й доплачуватимуть. Найбільша біда в тому, що населення в цю ідею вірить. Ось тільки чи так воно насправді? Як ми бачимо що є один важливий фактор, вартість житла в гривнях не падала. Одною з причин падіння цін на житло було викликане знеціненням гривні (нестабільність гривні до долара США). Так як на ринку була обмежена кількість дешевих квартир, які були в короткий термін продані, а багато продавців замість того, щоб виставити квартири на продаж, - взагалі їх зняли з продажу. Це були ті квартири, які куплені із спекулятивною метою, під бізнес, або просто люди вичікують. Але ера спекулянтів на ринку нерухомості на рік на два відійшла, бо взагалі ніхто не знає чи ціни на квартири будуть на осінь падати, чи підніматися.

Підводимо висновок відносно цін на нерухомість на початок травня місяця. Однокімнатні можна придбати в гривнях від 200000 до 240000грн, двокімнатні від 250000 до 300000грн, трикімнатні від 320000 до 500000грн.

Бажаю і раджу житомирянам вдало вкладати кошти в купівлю житла сьогодні, а не чекати завтрашнього дня.


Сергій Форест, компанія «Актив+»

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:37
Повідомлено про підозру водієві, який на пішохідному пе ...
Вчора 23:35
У Києві поліцейські встановлюють обставини ДТП, в якій ...
Вчора 23:31
На пожежі в Ужгороді травмувалось двоє людей
Вчора 23:27
У Києві підрядник розчистив озеро у Деснянському районі ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
12 квітня 16:59
У Житомирі чоловік намагався викрасти декоративні дерев ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення