Віталій Бунечко: Майже 200 км доріг влаштовано на Житомирщині у 2020 році в рамках програми Президента України «Велике будівництво»

04.01 23:32    
Віталій Бунечко: Майже 200 км доріг влаштовано на Житомирщині у 2020 році в рамках програми Президента України «Велике будівництво»

Фінансування дорожнього фонду Житомирської області у 2020 році перевищило 2 млрд грн, із них 761 млн грн було виділено на дороги державного значення та 1,3 млрд грн – на дороги місцевого значення.

«Один із найважливіших результатів минулого року – завдяки програмі Президента «Велике будівництво» ми зрозуміли, що спільними зусиллями держави та влади на місцях можливо не тільки довести до логічного завершення проєкти, що простоювали роками, але й швидко та якісно реалізовувати нові важливі для наших громад об’єкти», – відзначив Віталій Бунечко.

За результатами програми, у 2020 році влаштовано нове асфальтобетонне покриття на дорогах області загальною протяжністю 184 км. Відремонтовано та побудовано 41,6 км автодоріг державного значення та 142,15 км місцевих й комунальних доріг у населених пунктах між містами і селами області. Розпочаті у минулому році роботи ще на 6 об’єктах загальною протяжністю 10,7 км знаходяться на стадії завершення. Загальний обсяг робіт з влаштування автодоріг, які тривали впродовж 2020 року, вже найближчим часом складе 194,15 км. Відчути різницю у якості доріг за підсумками року отримали жителі районів та громад області.

Також у рамках програми «Велике будівництво», ініційованої Володимиром Зеленським, у 2020 році на Житомирщині були реалізовані роботи з відновлення, капітального ремонту та будівництва об’єктів соціальної, освітньої, спортивної та дорожньої інфраструктури.

Загальне фінансування усіх об’єктів склало 1,7 мільярдів гривень. Реалізація програми відбулася завдяки злагодженій співпраці держави, обласної влади та територіальних громад. Зокрема об’єднані громади отримали досвід ефективного співфінансування інфраструктурних об’єктів. Слідом за школами, садочками та спортивними об’єктами, будівельні роботи завершуються у приймальних відділеннях опорних медичних закладів області.

На сьогодні в рамках програми реалізовано 15 об’єктів соціальної інфраструктури:
5 освітніх закладів у Мирополі, Червоному, Новій Боровій, Пулинах та Олевську;

5 садочків у Червоному, Чоповичах, Житомирі, Станишівці та Іршанську;

5 спортивних об’єктів у Радомишлі, Житомирі, Чуднові та Кирданах.

До встановлення сучасного медичного обладнання, закупівлю якого найближчим часом забезпечить МОЗ, готові 7 приймальних відділень в опорних медичних закладах області – комунальних некомерційних підприємствах: “Центральна районна лікарня” Житомирської районної ради; «Коростишівська центральна районна лікарня ім. Д.І.Потєхіна» Коростишівської міської ради; «Житомирська багатопрофільна опорна лікарня» Новогуйвинської селищної ради; «Бердичівська міська лікарня» Бердичівської міської ради; «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання»; “Коростенська центральна міська лікарня Коростенської міської ради”; «Овруцька міська лікарня Овруцької міської ради»

Наразі керівництво обласної державної адміністрації планує реалізацію нових проєктів програми Президента України «Велике будівництво» на 2021 рік.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 10:10
СБУ затримала інформатора російської розвідки, який шпи ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення