В пам'ять про Володимира Башека: У Житомирі на фасаді будівлі дитячої лікарні встановили меморіальну дошку головному лікарю

В пам'ять про Володимира Башека: У Житомирі на фасаді будівлі дитячої лікарні встановили меморіальну дошку головному лікарю

06.01 13:40    
«Величезна людина, яка любила життя та дітей.Він щоденно думав про роботу, громадську діяльність та дітей. А будучи депутатом міської ради, давав стабільність депутатському корпусу. Надзвичайно ціную його вклад у лікарню, місто та його поради з вдячністю за те, що в моєму житті та житті нашого Житомира була така Людина…», - з такими словами міський голова Сергій Сухомлин сьогодні відкрив меморіальну дошку на фасаді будівлі Дитячої лікарні імені В. Й. Башека почесному громадянину міста Житомира, заслуженому лікарю України, який майже 40 років свого життя присвятив цьому медичному закладу на посаді головного лікаря.

« Дитяча лікарня була його життям. Він поважав, цінував та пишався своїм колективом, любив людей та спішив робити добро…», - каже Олександра Башек, дружина Володимира Йосиповича.

Працівники лікарні цінували Володимира Башека за людські якості, професійний досвід та знання, мовляв, він «виховав багатьох молодих спеціалістів,приніс інтелектуальну славу нашому місту». Чуйними спогадами про шановану та світлу людину ділилися також депутати міської ради та представники чеської громади. Маючи чеське коріння, Володимир Башек стояв у витоків започаткування організації «Житомирська спілка волинських чехів» та у своєму серці поєднував любов до України й Чехії.

Його, сумлінну та творчу людину, яка віддавала увесь свій життєвий досвід та знання галузі охорони здоров'я, знала громадськість Житомира, області та України. Саме тому 27 вересня 2018 року рішенням 40 сесії Житомирської міської ради сьомого скликання дитячій лікарні присвоїли ім’я Володимира Башека.
В пам'ять про Володимира Башека: У Житомирі на фасаді будівлі дитячої лікарні встановили меморіальну дошку головному лікарю

Володимир Йосипович 1947 року народження, уродженець села Мала Зубівщина Коростенського району Житомирської області. З 1969 року по 1975 рік навчався в Одеському медичному інституті. З 1976 до 1979 року працював лікарем-педіатром Олевської районної лікарні. І майже 40 років обіймав посаду головного лікаря Житомирської центральної дитячої міської лікарні.

В 1986 році з перших днів аварії на Чорнобильській АЕС брав участь у ліквідації її наслідків.

Указом Президента України йому присвоєно в 1997 році почесне звання «Заслужений лікар України» «за вагомі особисті здобутки у праці, високу професійну майстерність...». У 2004 році був нагороджений відзнакою «За заслуги перед містом Житомиром III ступеня», а в 2006 році йому присвоєно звання «Почесний громадянин м. Житомира». У цьому ж році відзначений премією імені О.Ф. Гербачевського. Був депутатом Житомирської міської ради 6-ох скликань та депутатом Корольовської районної ради м. Житомира. Серце хорошої та світлої людини перестало битися на сімдесят першому році 19 вересня 2018 року.

Пам'ять про "величезну Людину" житиме!!!
В пам'ять про Володимира Башека: У Житомирі на фасаді будівлі дитячої лікарні встановили меморіальну дошку головному лікарю

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 10:10
СБУ затримала інформатора російської розвідки, який шпи ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення