Голова Житомирської УНП Андрій Давиденко: Бюджет-2010 благословляє уряд на безконтрольне витрачання коштів

Голова Житомирської УНП Андрій Давиденко: Бюджет-2010 благословляє уряд на безконтрольне витрачання коштів

17.05 08:37    
«Замість бюджету, Верховна Рада прийняла акт, яким дозволила уряду витрачати державні кошти, як йому заманеться, скорочувати будь-які соціальні виплати та вішати на український народ будь-які борги».

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі УНП, про це заявив з трибуни парламенту народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Української народної партії Андрій ДАВИДЕНКО.

За його словами, «намагання шукати правди по судах буде припинене, завдяки урядовому фінансуванню судової гілки влади, що позбавляє суди навіть натяків на незалежність». Так політик прокоментував прийняття держбюджету-2010 27 квітня, яке відбулося «з порушенням вимог Бюджетного кодексу та Регламенту».

За словами ДАВИДЕНКА, «всупереч Бюджетному кодексу, уряд отримав право самостійно безлімітно збільшувати дефіцит держбюджету через отримання запозичень». Він заявив, що «у разі недоотримання доходів для забезпечення захищених статей видатків, потреб банківської системи та проектів економічного і соціального розвитку, уряду дозволяється здійснити державні запозичення понад бюджетні обсяги». На думку політика, «державним фінансам загрожує також право держпідприємств неконтрольовано збільшувати борговий тягар». «Це стосується також і стратегічно важливих підприємств, що часто означає приховану приватизацію», - наголосив член УНП.

За його словами, «уряд також отримав можливості ручного перерозподілу видатків держбюджету: Мінфін – робитиме це з видатками за бюджетними програмами; а Кабмін - перерозподілятиме загальний обсяг субвенцій з державного бюджету - місцевим - на надання пільг населенню». «Уряд також затверджує порядок використання та розподілу коштів Стабілізаційного фонду», - нагадав ДАВИДЕНКО. Він акцентував увагу «на праві уряду обмежувати соціальні виплати - для зменшення дефіциту бюджету переглядати розміри виплат, які передбачають додаткові бюджетні видатки».

На його думку, неконтрольоване «ручне» управління бюджетом дозволено в той час, як «фінансовій системі держави загрожує бюджетний дефіцит, який реально може сягнути 150 мільярдів гривень» «через страшний дефіцит Пенсійного фонду, «Нафтогазу», переплачених податків та невідшкодований ПДВ». Політик вважає «сумнівними 10 млрд грн. доходів від приватизації, оскільки 2009 року «приватизаційний план виконано лише на 10%». За його словами, «залучення 10 млрд грн доходів від НБУ є емісійним джерелом фінансування, яке послаблює Фонд гарантування вкладів фізичних осіб». ДАВИДЕНКО нагадав, що «уряд відмовляється повертати невідшкодований ПДВ, оформлюючи його через облігації внутрішньої державної позики на 5 років, переводячи це в державний борг та позбавляючи підприємства обігових коштів». Політик висловив сумнів, що «за такого бюджету буде подолано економічну кризу та створено елементарні умови для успішної роботи національного виробника».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення