При в’їзді в Житомир СБУ затримала наркоторговців з 2,5 кг метамфетаміну

При в’їзді в Житомир СБУ затримала наркоторговців з 2,5 кг метамфетаміну

18.05 11:55    
Як стало відомо Інтернет-виданню Рупор Житомира, у Житомирській області у ході здійснення заходів з протидії наркобізнесу співробітники СБ України припинили діяльність злочинного угруповання, яке налагодило стійкий контрабандний канал ввезення в Україну великих партій синтетичних психотропних речовин з країн Балтії та їх оптовий збут на території нашої держави. Про це повідомляє Прес-центр СБ України.

Встановлено, що наркоугруповання організували 39-річний безробітній мешканець Львова та його 37-річний напарник з Вінниччини, з яким він познайомився під час відбування покарання у виправній установі Республіки Польща. Вінничанин закуповував синтетичний наркотик за кордоном та контрабандним шляхом переміщав його до нашої держави, а львів’янин за допомогою своїх спільників підшукував покупців та збував психотропну речовину на території України.

Угруповання розповсюджувало оптові партії синтетичних наркотиків у Київській, Житомирській, Волинській, Львівській та Івано-Франківській областях. Наразі правоохоронцями також перевіряється інформація щодо постачань зловмисниками значних партій наркотичних засобів до закладів пенітенціарної системи.

Під час спецоперації 12 травня ц.р. при в’їзді в Житомир на автошляху «Житомир–Могилів-Подільський» співробітниками спецпідрозділу УСБУ затримано трьох членів угруповання. Під час огляду автівки, в якій їхали молодики, в багажнику було виявлено та вилучено сумку, де знаходилося 2,5 кг порошкоподібної речовини з характерним різким запахом, та засоби фасування наркотиків (електронні ваги, пакувальний матеріал тощо). У кишенях куртки та брюк одного із затриманих правоохоронці також виявили пакунки із наркотиками.

Згідно з висновком Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України вилучена речовина є синтетичним наркотиком – метамфетаміном. Приблизна вартість його на «чорному ринку» становить близько 500 тисяч гривень.

Слідчі СБУ порушили стосовно вінничанина кримінальну справу за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) і ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), та стосовно інших трьох затриманих - за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України.

Вживаються заходи щодо ліквідації усіх ланок міжнародного каналу контрабанди психотропних речовин в Україну.

Довідково: Метамфетамін – синтетичний наркотик, що з’явився у 1930 році. Його дія схожа на дію кокаїну, проте триває значно довше. Має форму капсул, таблеток або пігулок, а також просто у вигляді порошку білого чи світло-коричневого кольору. Вживання метамфетаміну призводить до психозу, що нагадує шизофренію, характеризується параноєю, висипанням на шкірі, слуховими та віртуальними галюцинаціями. При підвищених дозах знімаються всі стримуючі «соціальні гальма». 1 грам метамфетаміну на «чорному ринку» України коштує 25-30 доларів США.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення