Керівник Житомирської обласної прокуратури Олександр Білошицький провів координаційну нараду правоохоронних органів області

Керівник Житомирської обласної прокуратури Олександр Білошицький провів координаційну нараду правоохоронних органів області

20.02 14:57    
У п’ятницю, 19 лютого 2021 року, у Житомирській обласній прокуратурі під головуванням керівника відомства відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорили стан запобігання і протидії злочинності, у тому числі її організованим формам та на пріоритетних напрямах.

У нараді взяли участь начальник УСБУ в області Сергій Лисак, начальник Головного управління Нацполіції в області Юрій Олійник, заступник директора Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому Станіслав Томусяк, начальник Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України Андрій Фрікель, виконувач обов’язків начальника Головного управління ДФС в області Володимир Брич, начальник Житомирського прикордонного загону імені Січових Стрільців Антон Квятковський.

Також на нараду запрошено голову обласної державної адміністрації Віталія Бунечка та голову обласної ради Володимира Федоренка.
Розпочинаючи нараду, Олександр Білошицький наголосив, що пріоритети у роботі мають бути визначені через призму критичної оцінки діяльності правоохоронців, задля своєчасного надання відповідей на запити суспільства.

У контексті цього керівник відомства відзначив, що завдяки практичній реалізації спільних заходів минулоріч зменшилася кількість зареєстрованих кримінальних проваджень, у тому числі особливо тяжких та тяжких. У цілому збережено позитивну тенденцію до зниження кількості злочинів проти власності.

Водночас у своєму виступі Олександр Білошицький головну увагу акцентував на проблемних питаннях, вирішення яких позначається на рівні безпеки громад. «Гостро, насамперед в обласному центрі та містах обласного значення, стоїть питання протидії вуличній злочинності, а тому необхідним є встановлення додаткових камер відеоспостереження у місцях концентрації кримінальних правопорушень та скупчення людей, проведення коригування маршрутів руху патрульної поліції та комплексних відпрацювань населених пунктів», - зауважив керівник обласної прокуратури.

Актуальним для регіону є посилення протидії злочинам у сфері охорони довкілля, зокрема, при незаконному видобуванню піску, декоративного каміння, порубки лісу та реалізації незаконно отриманої деревини.
Керівник Житомирської обласної прокуратури Олександр Білошицький провів координаційну нараду правоохоронних органів області

Суттєвої активізації потребує робота з протидії корупції (минулоріч до суду скеровано 47 обвинувальних актів), викриття фактів незаконного витрачання бюджетних коштів, у тому числі під час публічних закупівель у сфері охорони дитинства, будівництва та утримання автошляхів.

Серед проблем названо і недостатню ефективність викриття злочинів, пов’язаних із незаконним збутом синтетичних наркотиків, насамперед у місця несвободи.
«Нагально гостро стоїть питання забезпечення відшкодування завданих злочинами збитків, передовсім державі та територіальним громадам. Минулого року з установлених 305 млн грн збитків державі відшкодовано лише 608 тис. грн», - констатував факти Олександр Білошицький.
Керівник Житомирської обласної прокуратури Олександр Білошицький провів координаційну нараду правоохоронних органів області

Керівник відомства також зауважив, що цьогоріч усім правоохоронцям особливу увагу слід приділити протидії організованим формам злочинності, у тому числі у банківській та фінансово-кредитній системі.

Учасники наради обмінялися думками з проблемних питань, висловили своє бачення щодо їх вирішення та надали відповідні пропозиції.

За результатами наради ухвалено низку першочергових заходів, спрямованих на підвищення ефективності функціонування усіх правоохоронних органів області.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:12
На Закарпатті завадили незаконному переміщенню підакциз ...
Сьогодні 10:10
СБУ затримала інформатора російської розвідки, який шпи ...
Сьогодні 09:28
Україна та НАТО працюватимуть над поглибленням співпрац ...
Сьогодні 09:27
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 33-річного харків’яни ...
Сьогодні 09:22
На Вінниччині біля кордону виявили «комфортабельний хос ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
Сьогодні 10:15
На Житомирщині чоловік вбив сусіда і закопав на своєму ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення