Велике будівництво на Житомирщині: Створюємо в області умови для зручної логістики, – Віталій Бунечко

Велике будівництво на Житомирщині: Створюємо в області умови для зручної логістики, – Віталій Бунечко

08.07 10:52    
Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко разом із народними депутатами – членами комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, які перебували в області з робочою поїздкою, обговорили вплив програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» на покращення інфраструктури у сільській місцевості та наочно ознайомилися з ходом реалізації таких проєктів.

Так, у Житомирській області триває будівництво дороги ст. Новоград-Волинський (II) – Немильня, що пролягає через село Барвинівка. Дорога з’єднає декілька сіл Брониківської й Стриївської громад із трасою М-06 та районним центром.

Зараз на ділянці протяжністю близько 9 км триває облаштування верхнього слою асфальтного покриття.

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, проєкт вартістю 82 мільйони гривень передбачає не лише будівництво сучасної дороги, але й облаштування тротуарів для пішоходів, з’їздів на другорядні дороги та до подвір’я домівок, що знаходяться вздовж дороги.

«Як дуже влучно відзначив один із народних депутатів, такі дороги – це найкращий шлях до відновлення повноцінного життя на селі. Вони дозволяють швидко та комфортно діставатись до села, а при потребі й до міст, що поруч. Це робить село більш привабливим не лише для життя, а й для розвитку бізнесу і, як наслідок, збільшення добробуту громади, – підкреслив Віталій Бунечко.
Велике будівництво на Житомирщині: Створюємо в області умови для зручної логістики, – Віталій Бунечко

Голова Житомирської ОДА додав, що протягом останніх двох років на будівництво місцевих доріг на Житомирщині в рамках програми Президента виділено понад 2,5 мільярди гривень (1,3 млрд грн – 2020, 1,2 млрд грн – 2021).

«За ці кошти протягом минулого року було побудовано понад 190 км доріг, у цьому році буде реалізовано майже 250 км автошляхів. Переважно це саме місцеві дороги, які поєднують наші міста та села. Таким чином разом із соціальною інфраструктурою ми розвиваємо і транспортну мережу. Створюємо в області умови для зручної логістики», – зазначив Віталій Бунечко.

Також народні депутати України разом із першою заступницею голови Житомирської ОДА Наталією Остапченко та заступником голови обласної ради Володимиром Ширмою у селі Чижівка Новоград-Волинського району проінспектували хід виконання капітального ремонту мосту через річку Случ на автомобільній дорозі Р-49 Васьковичі – Шепетівка на км 92 + 351, що проходить у рамках програми «Велике будівництво».

Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, роботи на об’єкті розпочато у 2020 році та планується завершити до кінця літа поточного року.
Велике будівництво на Житомирщині: Створюємо в області умови для зручної логістики, – Віталій Бунечко

На сьогодні виконано такі види робіт:
демонтаж елементів мостового полотна, сталебетонних прогонових будов, елементів конструкцій ригелів, стоянів – 46,3 м.п.;

відновлення бетонної поверхні опор – 178,1 м2;

влаштування монолітних ригелів – 87,1 м3;

влаштування стоянів та сполучення з насипом підходів – 56,7 м3;

встановлення балок прогонової будови – 35 шт/263,5 м3;

влаштування монолітної плити – 262,7 м2;

влаштування термонаплавної рулонної гідроізоляції –1224 м2;

влаштування монолітних тротуарів – 69,5 м3.

На даний час проводяться роботи з влаштування деформаційних швів – 49,2 п.м., укріплення конусів та роботи на підходах до мосту.

Планується розгорнути роботи із влаштування 2-шарового асфальтобетонного покриття – 1617 м2, перильного огородження на мосту – 218,9 м.п., бар’єрного огородження – 344 м.п., нанесення на бетонні поверхні захисно-декоративного покриття – 3196 м2 та горизонтальної розмітки – 210 п.м.

Нагадаємо, що в рамках програми Президента «Велике будівництво» у Житомирській області триває ремонт автошляху Н-03 Житомир – Чернівці від м. Чуднів до межі з Хмельницькою областю.

Довідково. Загалом інвестиції держави в розвиток соціальної та транспортної інфраструктури Житомирської області за 2020-2021 рік складають майже 3 мільярди гривень.

Загальна протяжність автомобільної дороги загального користування місцевого значення С061316 ст. Новоград-Волинський ІІ – Немильня через Барвинівку – 12,4 км. Протяжність ділянки ремонту – 8,79 км.

Замовник робіт – Департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації. Розробник проєкту – ПП “ПОЛІСЯ-ПРОЕКТ”. Переможець відкритих торгів – ПП “Автомагістраль”.

Кошторисна вартість – 87 042,348 тис. грн. Сума укладеного договору підряду – 82 071,5 тис. грн. Джерело фінансування – Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам.

Схема мосту через р. Случ на автомобільній дорозі Р-49 Васьковичі — Шепетівка – комбінована, два температурно-нерозрізні ланцюги та центральний розрізний прогін 33,0 м: (12+22,4)+33+(22,4+12) м. Довжина мосту – 102,7 м.п. Категорія дороги – ІІ. Інтенсивність руху ~ 2,3 тисяч авто/добу. Габарит – Г 9,5+2х0,90 м.

Генеральний підрядник – ТОВ “ПІДПРИЄМСТВО “МАСТ-БУД”.

Загальна кошторисна вартість – 43,6 млн грн. Сума договору – 40,488 млн грн. Джерело фінансування – у 2021 році за рахунок спеціального фонду державного бюджету за програмою 3111020 «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:14
СБУ затримала поплічника рашистів, який стежив за бійця ...
Сьогодні 12:32
На Кіровоградщині за матеріалами ДБР судитимуть експода ...
Сьогодні 10:42
В Сумській області оперативно ліквідувавши пожежу, вогн ...
Сьогодні 10:41
У Києві під час пожежі у квартирі загинула людина, трьо ...
Сьогодні 10:40
Хмельницькі рятувальники ліквідували наслідки смертельн ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
Сьогодні 11:00
У Житомирі «бізнесвумен» продавала елітні автівки, ввез ...
Сьогодні 10:35
У Житомирі в чоловіка поцупили автомобіль
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення