На Житомирські ЗМІ уряд робить прямий «наїзд» - Годований

На Житомирські ЗМІ уряд робить прямий «наїзд» - Годований

15.06 10:55    
«Новий податковий кодекс знищить місцеві незалежні ЗМІ та дрібних рекламників»

Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в прес-службі Єдиного Центру, саме так вважає керівник секретаріату Житомирської обласної організації Єдиного Центру Руслан Годований щодо ухвалення нового податкового кодексу в запропонованій урядом редакції стосовно відміни дії спрощеної системи оподаткування на окремі види підприємницької діяльності, зокрема рекламної.

«Новий податковий кодекс знищить місцеві незалежні ЗМІ та дрібних рекламщиків», - вважає керівник секретаріату Житомирської обласної організації Єдиного Центру Руслан Годований щодо ухвалення нового податкового кодексу в запропонованій урядом редакції стосовно відміни дії спрощеної системи оподаткування на окремі види підприємницької діяльності, зокрема рекламної.

За оцінкою Руслана Миколайовича, переведення всіх без винятку підприємців, котрі надають рекламні послуги на загальні умови оподаткування змусить їх просто відмовитись від цього виду діяльності й залишитись без роботи й заробітку.

«Одна справа щодо розміру податків, коли мова йде про рекламу на всеукраїнських телеканалах й на шпальтах всеукраїнських видань чи у потужних рекламних компаній. Й зовсім інша, коли мова йде про районні й обласні видання чи місцеві рекламні агенції. Якщо для них скасують єдиний податок, вони просто не зможуть утримувати бухгалтера й не матимуть фізичної можливості сплатити ПДВ, тому що стільки не заробляють. А якщо піднімуть ціни на свої послуги, то залишаться без замовлень взагалі. Адже, в невеликих містечках дрібний бізнес не готовий суттєво витрачатись на рекламу», - пояснює можливий розвиток подій Годований.

До того ж, за словами Годованого, такий підхід до рекламних послуг дає можливість політикам «прибрати занадтоактивні» існуючі місцеві видання, а на ті що залишилися - мати значний вплив: наприклад, за матеріальну підтримку схиляти до певної позиції, а незгодних – додатково неодноразово перевіряти, в тому числі й під час виборів.

«Навіть, якщо рекламщики перекладуть суттєве збільшення витрат через податки на замовників, все рівно їм не вдасться вижити. Їх витіснять великі потужні агенції. А за рахунок чого виживатимуть незалежні місцеві засоби масової інформації, взагалі не зрозуміло. Тому, відміну єдиного податку для дрібних підприємців, котрі займаються рекламою, не можна допустити. Сьогодні для регіональних ЗМІ це має стати головним завданням, аби вони не втратили свою роботу. Єдиний Центр готовий об’єднати всі пропозиції від підприємців, що займаються рекламою на Житомирщині, й донести їх до урядовців й депутатів», - підсумовує Годований.

RuporZT


Коментарів: 1 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Коментар
наташа - 15 червня 2010 11:23   
Кому потрібні ці ЗМІ взагалі! Їх робота є суцільне відображення свого бачення того, чи іншого моменту життя. І чомусь їх думка повинна бути єдиною і не похитною. Я так не вважаю.
кино онлайн
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення