Житомирські чиновники, зловживаючи владою, незаконно роздали в кар’єри

Житомирські чиновники, зловживаючи владою, незаконно роздали в кар’єри

25.06 10:53    
Як повідомив Інтернет-виданню Рупор Житомира Сергій Бугайов, прокурор відділу представництва інтересів громадян та держави в судах прокуратури Житомирської області, під час перевірки додержання вимог земельного законодавства, проведеної прокуратурою області спільно з Держземінспекцією встановлено, що розпорядженням заступника голови Коростенської райдержадміністрації у 2006 році ВАТ «Бехівський спеціалізований кар’єр» надано дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо виготовлення документів, що посвідчують право користування землею на умовах оренди із земель запасу Васьковицької сільської ради Коростенського району.

Наступним розпорядженням посадовця відкритому акціонерному товариству «Бехівський спеціалізований кар’єр» було надано в оренду строком на 12 років земельну ділянку площею понад 50 га (майже 17 га – землі промисловості та понад 33 га – під відкритими розробками та кар’єрами) для видобування каменю для будівництва.

Таке розпорядження стало підставою для укладання договору між Коростенською РДА та ВАТ «Бехівський спеціалізований кар’єр» про надання ВАТ в оренду земельної ділянки площею понад 50 га терміном на 12 років.
Розпорядження першого заступника голови Коростенської РДА є протиправними, а договір оренди недійсним на підставі ст.122 Земельного кодексу України, відповідно до якої районні державні адміністрації на їх території передають земельні ділянки із земель державної власності у власність або у користування у межах сіл, селищ, міст районного значення для всіх потреб та за межами населених пунктів для сільськогосподарського використання, ведення водного господарства, будівництва об’єктів, пов’язаних з обслуговуванням жителів територіальної громади району (шкіл, закладів культури, лікарень, підприємств торгівлі тощо). Надання земельних ділянок за межами населених пунктів для промислових потреб належить до компетенції обласної державної адміністрації.

Коростенська РДА перевищила свої повноваження, прийнявши розпорядження щодо надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою, передачі земельної ділянки в оренду та уклавши договір оренди.
За результатами перевірки прокуратурою області пред’явлено до господарського суду Житомирської області позов про скасування розпоряджень першого заступника голови РДА та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки.

RuporZT


Коментарів: 2 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Коментар
Адвокат - 4 липня 2010 15:25   
А як щодо судової практики Європейського суду з прав людини у національному законодавстві, як інструменту функціонування Конвенції про захист прав людини та основних свобод, що є частиною національного законодавства України. Зокрема, згідно з рішенням ЄСПЛ від 24 червня 2003 р. у справі «Stretch v. United Kingdom» («Стретч проти Об'єднаного Королівства Великобританії і Північної Ірландії») - є неприпустимими визнання недійсним договору, відповідно до якого заявник отримав майно (право на майно) від держави, та подальше позбавлення його цього майна на підставі того, що державний орган порушив закон.
А у даному випадку йде мова про підприємство з іноземними інвестиціями.
кино онлайн
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення