Житомирський регіонал знайшов у Верховній раді "Лозінського №2"

Житомирський регіонал знайшов у Верховній раді "Лозінського №2"

01.07 09:15    
Депутат від Партії регіонів, екс-генпрокурор та наш земляк Святослав Піскун, закликав нинішнього керівника Генпрокуратури Олександра Медведька розібратися з фактами можливої протиправної діяльності депутата від БЮТ Олександра Стешенка, якого він, - посилаючись на матеріали ЗМІ - викриває "жорстокому, нелюдському, такому, що принижує честь, поводженні з людьми".

Про це говориться в тематичному депутатському запиті, зареєстрованому у ВР 30 червня, повідомляє видання "Левый берег" з посиланням на власні джерела в апараті парламенту.

"26 червня 2010 року інформаційне агентство "Видеоновости" оприлюднило матеріал про злочинні дії народного депутата України Стешенка Олександра Миколайовича, що були вчинені ним як головою колгоспу "Червона зірка" Сватівського району Луганської області протягом 1983–1987 років, і полягали у жорстокому, нелюдському, а також такому, що принижує гідність, поводженні з людьми", - йдеться в запиті.

"У названому матеріалі мешканці села Верхня Дуванка Сватівського району Луганської області повідомляють про систематичне застосування головою колгоспу Стешенком О.М. до людей тілесних покарань та психологічних знущань, які принижували їх гідність", - заявив Піскун.

"Так, за словами Антоніни Судейченко, її чоловіка колгоспного тракториста Івана Судейченка голова колгоспу Стешенко О.М. роздяг догола та вивіз до іншого села, де приставив до дерева та імітував розстріл. Після цього, Стешенко О.М. залишив Судейченка в полі, змусивши голим діставатися своєї хати", - повідомляється в документі.

"Інші мешканці села Верхня Дуванка Людмила Середа, Валентина Бархович та Віктор Болховецький підтвердили численні факти вчинення Стешенком О.М. подібних злочинів щодо інших селян та повідомили, що голова колгоспу також кидав роздягнених людей у тракторні та силосні ями, де жорстоко бив", - вказав Пискун.

З тексту звернення виходить: побоюючись розголосу, селяни замовчували факти насильства, вважаючи за краще просто переїжджати в інші села.

У зв'язку з цим, Піскун просить Медведька перевірити викладені факти. У разі підтвердження їхньої правдивості - порушити кримінальну справу.

В якості першоджерела отримання інформації, Піскун посилається на матеріали, агентства "Видеоновости", які вже тиждень гуляють Інтернетом.

Нагадаємо, Генпрокуратура наприкінці липня – початку серпня планує передати до суду справу за обвинуваченням колишнього депутата від Блоку Юлії Тимошенко Віктора Лозінського у вбивстві в Кіровоградській області селянина Валерія Олійника.

Злочин був скоєний на території особистих мисливських угідь Лозінського у червні 2009 року. За даними ГПУ, вбивство Олійника було скоєно з особливою жорстокістю: вже пораненого з вогнепальної зброї селянина Лозінський добивав бампером машини.

RuporZT


Коментарів: 1 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ТСН
Коментар
Юрий - 3 липня 2010 07:12   
Эсесовец Штирлиц на самом деле был полковником Исаевым !!! А Лозинский - воспитанник Комсомола и Партии Регионов. Немцы прозевали одного , а БЮТ - другого. "Щетильней надо" - говорил Жванецкий.
кино онлайн
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення