Хто замовчує та привласнює досягнення Народної партії на Житомирщині?

Хто замовчує та привласнює досягнення Народної партії на Житомирщині? ФОТО

20.05 09:47    
15 років тривало будівництво нового приміщення школи першого-другого ступенів у селі Заріччя, що у Ружинському районі. До нинішнього року тамтешні школярі змушені були вчитися у пристосованих класах, харчуватися у тісній їдальні та лише мріяти про «цивілізоване» тепло. Нині ж умови навчання тамтешніх школярів зазнали якісних змін, і, за словами директора, батьки з ближніх сіл з більшою охотою віддають сюди своїх дітей.


Директор Зарічанської школи Віра Божко, яка очолює педагогічний колектив уже 13 років, чи не найбільше радіє оновленому приміщенню. Адже відтепер школярі мають сучасні предметні класи для вивчення хімії, біології, фізики та інформатики.


"Ми маємо сучасний клас інформатики, який дасть можливість у наступному навчальному році розпочати вивчення інформатики з п’ятого класу. А найбільшим надбанням, нашою радістю є харчоблок школи, який розрахований на 60 місць. Раніше у старому приміщенні ми могли харчувати одночасно лише 28 дітей".


Невдовзі у школі села Заріччя навчатися стане не лише зручно, але й по - домашньому тепло. Виділених коштів повинно вистачити на нову котельню.

- Загалом же за півтора роки в будівництво школи за сприяння Народної Партії надійде понад півтора мільйони гривень, – зазначив народний депутат України Микола Рудченко у ході спілкування з тамтешнім педагогічним колективом, школярами та їхніми батьками, представниками освіти району.


"У минулому році звернулося керівництво району, школи з проханням допомогти. За клопотання лідера нашої партії Володимира Литвина кошти було віднайдено і спрямовано 830 тисяч гривень саме на цю школу, в цьому році ми знову віднайшли 731 тис. для цього закладу. Цього вистачить, щоб добудувати котельню, хоча грошей ніколи багато не буває. Школа ошатна, гарний колектив, приємно таким людям допомагати".

Також Рудченко повідомив, що, не зважаючи на наявну кризу в державі, цього року за сприяння Блоку Литвина в область надійшли бюджетні кошти й на інші освітні об’єкти – на реконструкцію загальноосвітньої школи в смт Першотравенську Баранівського району 1 мільйон 200 тисяч гривень, щоб пришвидшити завершення довгобуду – школи І – ІІ ступенів у Солодирях Володарсько – Волинського району, туди спрямовано півмільйона коштів, на ЗОШ в Новограді – Волинському - 3 мільйони гривень, на школу в Левовичах, що на Овруччині, – 185 тисяч, ЗОШ у м. Олевську добудовуватиметься за кошти в сумі 1 мільйон сто тисяч гривень, на реконструкцію під школу дитсадка у Кодні Житомирського району спрямовано 1 мільйон, а на садочок у постраждалих від аварії на ЧАЄС Народичах – 300 тисяч гривень.

За словами Рудченка, народники допомагають соціальній сфері області не за виборчі дивіденди, і навіть не афішують своїх добрих справ. Одначе цим ефективно для себе користується місцева влада. У минулому році на Житомирщині було введено в експлуатацію ряд об’єктів культури та освіти саме завдяки тому, що Володимир Литвин та його фракція в раді виклопотали на це кошти. Та трапилось так, що на церемонію перерізування червоної стрічки представників Блоку Литвина навіть не запросили та ще й забули згадати в присутності громадськості та преси цю політичну силу.

Свідком такого замовчування одного разу довелось стати й мені. На відкритті після ремонту Городницької лікарні, що на Новоград – Волинщині, один з посадовців переконував іншого: «Коли будеш виступати, не називай прізвище Литвина, це ж не його особисті кошти, він же їх не з кишені витягнув». Натомість тамтешні голови ради та адміністрації у своїх виступах не обійшли увагою власних персон, наводили й наводили аргументи, скільки соціально важливих справ ними зроблено. Очевидно, кошти на це вони виймали з власних кишень?

В цьому контексті мені згадалось і те, як звітував про свою роботу міський голова Новограда – Волинського і до активу вирішених ним питань зачислив дуже важливу проблему міста: нібито він відстояв військовий госпіталь… Звичайно, пересічні мешканці міста хіба знають, що їхній земляк Литвин пообіцяв «лягти кістьми, а території і приміщення військового госпіталю у приватні бізнесові руки не віддати» - і не віддав. Тільки до чого тут міський голова? А до того, що, як мовиться, чужими руками можна успішно загрібати жар, а своїми – без коментарів…


за матеріалами прес-служби Обласної організації Народної партії

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення