Олег ПІНСЬКИЙ: Тільки та влада має право на існування, яка поважає своїх громадян

Олег ПІНСЬКИЙ: Тільки та влада має право на існування, яка поважає своїх громадян

21.05 09:03    
«Умови виживання»
Безробіття, найбільша в Європі інфляція, цілеспрямоване винищення села, нові податкові збори, збільшення тарифів на комунальні послуги, ситуація з кредитами й депозитами в банках — усього, що зараз відбувається і що призводить до безправ’я простих людей перед вседозволеністю можновладців, не перерахувати.

Соціологічні дослідження показують до чого ми дожилися: сьогодні 92 відсотки населення України належать до категорії незабезпечених. Це підтверджують і міжнародні аналітики, які за всіма показниками — як в економіці, фінансовій системі, так і в соціальній сфері — відводять нашій країні одне з останніх місць у світовому рейтингу. І це при тому, що ще не так давно, десь два десятиліття тому, Україна мала потужний промисловий потенціал, розвинене сільське господарство, а на рівень соціальної захищеності наших громадян рівнялися провідні країни Європи.

Сьогодні майже кожна сім’я в Україні поставлена в умови виживання. Розуміємо: в країні економічна і фінансова криза. Але ж “затягування пасків” стає для простих людей уже безкінечним і нестерпним процесом.

Відбувається відвертий геноцид українського народу. І проводиться він руками теперішньої влади та тих політичних сил, які посіли керівні позиції в державі, й тепер, заради власного збагачення та під прикриттям ними ж створеної кризи, вичавлюють із людей останнє.

Чого тільки варті невмотивовані та непрозорі зміни цін і тарифів на комунальні послуги, які стрімко зростають щомісяця. На що витрачаються ці шалені гроші, в які проекти вони вкладаються і яка кінцева мета їх застосування? Цей фінансовий потік губиться в надрах можновладної еліти, а потім ми дізнаємось, як це було минулого року, що Україна знову заборгувала за газ. І це при тому, що населення сплачує за нього майже стовідсотково. Та ж ситуація з постачанням води, тепла тощо. От тільки змін на краще в комунальній сфері як не було, так і немає: вона залишається в аварійному стані. І може настати час, коли не тільки автомобілі, цілі будинки провалюватимуться під землю, де через зіржавілі комунікації стічні води розмивають грунт.

Нав’язане всім нам зростання цін і тарифів на компослуги має перед собою ще одну більш далекосяжну мету. Через теперішнє безробіття, низькі зарплати люди їх просто не зможуть сплачувати. Сьогодні вже маємо чимало прикладів, коли через суди у громадян в рахунок боргів відбирається майно. Далі настане черга квартир. І так буде, якщо ми терпітимемо самоправство цієї влади, яка за півроку не спромоглася навіть на створення антикризових заходів, а те, що вона пропонує, тільки погіршує ситуацію.

Відбувається пряма “оббиралівка” народу. В тому числі – і через інфляцію.
Так, за останні шість місяців місячна вартість встановленого урядом споживчого кошика в тій частині, що стосується харчування, збільшилась на 40 відсотків. А коефіцієнт якості життя для переважної більшості сімей погіршився більш ніж в 1,5 раза. Це – за даними Держкомстату, який, до речі, не враховує витрати громадян на медикаменти та лікування, а вони у людей похилого віку становлять від 30 до 60 відсотків усіх витрат.
У статистичних звітах неправильно визначено й показники середньої зарплати – її просто завищили на 10-11 відсотків. Не враховано й те, що велика кількість зайнятого населення перебуває у вимушених неоплачуваних відпустках, або ж стали безробітними.

Для кого створюється вся ця містифікація? Думається, насамперед, для міжнародних спостерігачів, які на основі подібних статзвітів можуть зробити висновок, що в Україні не все так погано, а влада робить усе можливе для покращення життя народу в кризових умовах.
Та як воно насправді, ми знаємо самі, бо живемо в цьому безладі та свавіллі, яким уже настав час дати відсіч, бо коли громадянам банки відмовляються віддавати їхні заощадження і зарплати з депозитів підприємств та організацій, а уряд при цьому за цим лише бездіяльно спостерігає, то інакше, як наругою над правами людини, це не назвеш. Як і те, що Держбюджетом нинішнього року встановлений прожитковий мінімум нижче передбаченого законом і Конституцією, причому без урахування інфляції і незмінно на весь рік.

Цього не дозволяв собі жоден попередній уряд, а цей знизив планку життєвого рівня населення до такої межі, що справжні злидні торкнуться тепер не одну сім’ю.

Далі буде...

Олег ПІНСЬКИЙ,
перший секретар
Житомирського обласного комітету
Соціалістичної партії України

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення