Житомир, Геннадій Зубко: Людина завжди вільна у прийнятті рішення

Геннадій Зубко: Людина завжди вільна у прийнятті рішення

14.09 07:58    
Заступник голови правління ВАТ "Житомирський ЗОК" Геннадій Зубко входить до числа найефективніших керівників успішних виробничих підприємств регіону

-- Геннадію Григоровичу, розкажіть, будь ласка, про секрети успіху у бізнесі.
-- Компанія "Житомирський ЗОК" на ринку вже 35 років і має безліч проектів в Україні та за кордоном. Ми працювали у Франції, Італії, Німеччині, Фінляндії. Нами поставляються конструкції у всі області України, співпрацюємо з інститутом Патона, Шимановського та іншими НДІ.

-- Як ЗОК досягнув таких вагомих результатів?
-- Успіх у спеціалістах, які пройшли величезний шлях як фахівці. Від майстра до головного інженера зростала кар'єра Ігоря Капінуса, до головного технолога -- Анатолія Захарченка. Перевірено професіоналізм і в часі -- ці фахівці працюють понад 30 років на заводі. Я хочу говорити про таких начальників дільниць, як Михайло Загорудько, Володимир Малавський, Володимир Цимбалюк, Іван Кохан, Віктор Круподьоров, які є просто брендом підприємства. А такі фахівці, як Марія Залізнюк, Лариса Кушнір, Валентина Башинська, Галина Бобрович, Тетяна Тринос, Галина Татарухіна, Клавдія Знаєвська, Людмила Моргун, Антоніна Хоміч, Світлана Пасічник, Людмила Бойко, -- це жінки, які, працюючи на непростому технологічному під-при-ємстві, можуть ство-рювати та керувати складним системним операційним процесом, так що фахівцям із систем якості ще багато чому потрібно навчитись. Є молодь, що, прийшовши на робочі спеціальності, значно про-су-нулась. Наприклад, Руслан Савчук прийшов на завод в якості майстра молодіжної бригади, а тепер керує трьома бригадами, що виконують половину виробничого плану підприємства. До посади головного конструктора виріс молодий конструктор-механік Андріан Зимбицький, разом з ним головний зварник Денис Кльонов, заступник директора Олександр Войналович. На Житомирському ЗОКу працює сьогодні дуже багато подружніх пар та батьків і дітей.

-- Але ж і Ви представник династії ЗОКу. І це, мабуть, накладає додаткову відповідальність?
-- У мене завжди було бажання реалізувати себе саме у виробничій сфері. Трудовий шлях був дуже непростий, займався і виробництвом взуття, і виробництвом керамічного посуду, оптовою та роздрібною торгівлею нафтопродуктами, а вже потім прийшов у будівельний сектор. Пропозицію попрацювати на розвиток заводу зробив мені батько, Григорій Іванович Зубко. Він багато років віддав будівельній галузі. 35 років був директором підприємства, а з часом головою правління. Має звання заслуженого будівельника, медаль "За трудові заслуги", медаль "За заслуги перед Україною ІІІ ступеня". Йому вдалося зберегти завод у часи розвалу економіки. У батька, людини потужної, системної, принципової, завжди є чому повчитися, а досвіду вистачить на кількох директорів. Звичайно, не хочеться, щоб на мою адресу говорили: "Ні, хлопці, це не той Зубко". Тож намагаюся відповідати.

-- Чи готуєте Ви робітників для свого підприємства?

-- Говорячи про підготовку кадрів, ми підтримуємо ПТУ No. 13, і багато з його випускників працюють у нас. Проте на завод приходять люди, що не мають спеціальної освіти. Для вирішення цієї проблеми 2 роки тому ми розпочали створення свого навчального закладу на базі заводу. Однією з основних причин прийняття такого рішення є відсутність можливості у працівників, що йдуть до нас на роботу у зрілому віці, отримувати освіту в ПТУ разом із дітьми, які щойно закінчили школу. Тому ми хочемо створити навчальний заклад, який зможе повноцінно готувати для нас працівників і видавати їм дипломи про закінчення й отримання тієї чи іншої спеціальності, не відриваючи їх від роботи.

-- Всі підприємства країни постраждали від кризи. Як вона вплинула на Ваше підприємство?
-- Криза дуже серйозно вплинула на будівельний ринок України. У нас був спад приблизно на 70% у 2009 році. Очікували покращення ситуації в 2010, але ні. Ми витримали дуже тяжкий період 2009 року. Мусили перейти на 6-годинний робочий день при повному робочому тижні. В такому ритмі ми пропрацювали перший квартал, але загалом, завдяки нашим партнерам, відпрацювали 2009-2010 роки хоча не на повну потужність, проте майже на 80%. Скорочень не було! Було зменшення заробітної плати, дуже суттєве, десь на 50%. У нас немає таких людей, яких можна скорочувати. Люди є членами колективу, а ми дуже цінуємо кожного. Ми навіть скористалися можливістю залучення працівників з інших підприємств.

-- То чим це все-таки було виправдано?
-- Скажу відверто: ми розуміємо, скільки потрібно вкласти в робітника, щоб зробити його спеціалістом, та в створення робочого місця. Залишати незаповненими робочі місця -- це ненормально. Це дуже дорого.

-- Ви так добре розумієтесь у своїй роботі, що мені стало цікаво: яку Ви маєте освіту?
-- Я закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю "інженер-електрик" у 1991 році. Маю також вищі освіти – спеціальність менеджера організацій (Києво-Могилянської академії) та магістра з МБА (Києво-Могилянської бізнес-школи). Проходив курс інноваційного менеджменту у Келогг бізнес-школі в Чикаго. Закінчив аспірантуру НДІ імені Шимановського, зараз працюю над дисертацією.

-- Ну і наостанок питання про те, як Ви ставитесь до поєднання політики і бізнесу.
-- Я знаю багато бізнесменів, котрі займаються політикою. В кожної людини є досвід. Якщо цей досвід буде конкретно втілюватись в життя і буде відчуватися в місті, де людина проживає, буде вагомим для громади, з якою людина разом працює, то це дуже важливо й позитивно. Тому є прагнення свій підприємницький досвід втілити в суспільному житті. Щоб разом з громадою побудувати той успіх, що ти побудував на своєму підприємстві, аби це працювало і приносило користь суспільству. Бізнесмен, який працює на окремій території, розуміє, що потрібно розвивати своє підприємство, а разом з підприємством розвивати своє місто. Тоді вартість і цінність твого бізнесу, який знаходиться в цьому місті, зі збільшенням прожиткового рівня населення, рівня доходу буде зростати. І втілюючи свій досвід в місті, ти допомагаєш громаді.


-- З якими планами по-кра-щення життя житомирян Ви прийшли у міську раду й що не вдалось реалізувати, а що можете поставити собі в заслугу?

-- Всі плани підпорядковані двом завданням: максимальне наповнення бюджету та раціональне використання коштів. Шлях -- реструктуриза-ція комунальних підприємств. Наприклад, створена <<Агенція по управлінню комунальним майном>> про--тягом одного року збільшила доходи бюджету з 600 тис. грн. до 9 млн. грн. Ще один приклад: цілеспрямоване вкладення суттєвих коштів -- до 6 млн. грн. -- практично за рік дало можливість вирішити проблему освітлення міста. Як результат, крім комфорту, збільшилась безпека перебування на вулицях міста.

-- Що з початого маєте намір завершити в наступній каденції?
-- Хочу створити єдину транспортну систему пасажирських перевезень на базі ТТУ з використанням маршрутних автобусів, що належать місту, й тим самим приносити додатковий прибуток ТТУ -- дотувати його.

-- Питання до Вас як до депутата Житомирської міської ради, голови комісії з питань промисловості: як сильно, на Ваш погляд, заховані питання -- чиїсь приватні інтереси -- заважали знайти оптимальне рішення на користь міста?
-- Захованих питань завжди вистачало, зазвичай їх вносили після роботи комісії. Я завжди був проти непрозорості та поспішності прийняття рішень: термінове -- це не зроблене своєчасно. Мене завжди засмучували відсутність прогнозування, системного підходу до рішення економічних задач, управління всіма процесами в ручному режимі за методом "буде проблема -- будемо вирішувати".

-- Але при партійно-фракційній системі голосування у раді, мабуть, важко мати власну позицію. Відстоювати думку, що йде врозріз із генеральною лінією?

-- Людина завжди вільна у прийнятті рішень.
Автор статті: Олег Станіцин


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення