На Житомирщині Партія регіонів саботує реєстрацію кандидатів в депутати районної ради

30.09 08:00    
29 вересня в місті Коростишеві на Житомирщині територіальна комісія до кінця дня не прийняла від партій жодного списку кандидатів. Причина – заява Партії регіонів: «перші або ми або ніхто». Пропри те, що шість вже декілька днів стоять в черзі, яка була зафіксована на папері. Комісія категорично відмовляється реєструвати кандидатів від будь-кого поки всі дійдуть спільної думки щодо черговості подання документів.

В перший день, коли стало можливим подання кандидатів від партійних осередків, до тервиборчкомів для реєстрації, в місті Коростишеві Житомирської області стався скандал. Жодна партія так і не змогла до закриття комісії о 18.00 подати свої списки. «Ми тут чергуємо уже третій день. Навіть в ночі ночували. Зайняли чергу (показує список із 6 партій на чолі з «Батьківщиною» з підписами представників), але сьогодні в ранці з’ясувалось, що в закрите приміщення РДА, де знаходиться комісія, ще до початку роботи комісії потрапили представники Партії регіонів і стверджують, що саме вони повинні реєструватись першими», - пояснив ситуацію журналістам, що приїхали на місце події голова районного осередку ВО «Батьківщина» Артур Мінаєв.

Ранішня суперечка між шістьма партіями, які вирішили цивілізовано організувати чергу та регіоналами ледь не дійшла до бійки. Одному з членів комісії навіть довелось викликати наряд міліції, які і попросила з’ясовувати стосунки поза приміщенням. За весь день цього зробити не вдалось і коли за годину до закриття дільниці проблемою зацікавилась група журналістів, конфлікт спалахнув з новою силою. Першим каменем спотикання, на який звернула увагу преса – відсутність в радіусі кілометру хоча б якихось натяків на те, що тут взагалі знаходиться комісія. Жодної таблички та розпорядку роботи тервиборчкому в приміщенні. В самому приміщенні портрети Віктора Янукович. Не агітація, просто натяк. Але це деталі. Головне – процес зайшов в глухий кут. Голова комісії, представник ХДС Віктор Князєв пояснив: «Всіх першими зареєструвати не можу, хай визначаються самі». І відповідаючи на запитання журналістів додав: «Якщо до 6 жовтня, коли спливе термін подання документів не вирішать – значить кандидатів не буде». Анатолій Борецький, представник регіоналів одразу попередив: «Якщо зареєструєте «Батьківщину» першою, ми наполягатимемо, що це не законно».

Регіонали наполягаю, що сьогодні були першими перед дверима. І цього жодна сторона конфлікту не заперечує. Але, поки представники Партії регіонів, як самі пояснили, потрапили через чорний хід, який як всі двері в будівлі згідно графіку відкриваються о 9, решта шість партій чекали відкриття перед центральним входом. «Закон не передбачує як саме визначати, хто перший, але ж всі хто був тут вирішили – складаємо список по мірі прибуття представників, а тут приходить Партія регіонів і починає диктувати свої умови. А завтра ще хтось прийде, то що під кожного будемо підлаштовуватись? - нарікає представниця Народної партії, - вже давно подали би документи і забули».

Цікаво, що подібний конфлікт з таким саме початком ледь не відбувся в Житомирському обласному тервиборчкомі. Але тут його вичерпали, коли о 23.30 28 вересня регіонали просто дописали себе в список черги під № 7. І саме під цим номером першим в партійному списку іде губернатор Сергій Рижук. Що хочуть довести в Коростишеві місцеві регіонали не зрозуміло. Чи то, показати хто є партією влади, чи то плюнути на думку інших і пояснити, що домовленості не для них, чи, можливо, переплюнути самого губернатора, список якого в бюлетені буде «лише» сьомим. А може думають, що це вже рейтинг в протоколі про підрахунок голосів? З’ясувати це не вдалось.
Натомість 30 вересня о 9.00 сперечка партії влади проти всіх інших починається спочатку.

RuporZT


Коментарів: 1 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: online
Коментар
ghjjr - 30 вересня 2010 17:30   
та хай ригіАНАЛИ будуть *першими * Виборці хоч будуть знати кого *на ЙУХ* посилати (за ПОКРАЩЕННЯ вже вчора )
кино онлайн
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення