КРУ виявило мільйонні порушення в «Житомироблавтодор»

КРУ виявило мільйонні порушення в «Житомироблавтодор»

05.06 08:57    
За повідомленням Прес-служби КРУ в Житомирській області, проведеною КРУ в Житомирській області ревізією фінансово-господарської діяльності ДП «Житомирський облавтодор» та його 31-го структурного підрозділу за 2006-2008 роки встановлено порушень на загальну суму 12,2 млн. грн., в т.ч. втрат фінансових і матеріальних ресурсів – 4,7 млн. гривень. Загальний обсяг отриманого бюджетного фінансування за ревізуємий період від основного замовника – Служби автомобільних доріг в Житомирській області склав 345,6 млн. грн.

Ревізією встановлено, що всі без виключення структурні підрозділи ДП «Житомирський облавтодор» невірно визначали розмір загальновиробничих витрат, що призвело до завищення вартості робіт на 2,3 млн. гривень.
Під час ревізії працівниками облКРУ було з’ясовано, що 23-ма структурними підрозділами ДП «Житомирський облавтодор» в 2006-2008 роках в порушення Державних будівельних норм України при визначенні вартості дорожніх робіт, а саме вартості експлуатації машин і механізмів, у розцінки до актів форми КБ-2в включались трудовитрати працівників на перебазування до 30 км асфальтобетонних заводів, які фактично є стаціонарними, що призвело до завищення вартості виконаних робіт на суму 485 тис. грн.

Також виявлено, що філією „Кошарищська промислова база” (виробник асфальтобетонних сумішей) при визначенні вартості асфальтобетонних сумішей, які реалізовувались структурним підрозділам ДП „Житомирський облавтодор”, завищено кількість використаних енергоносіїв, - як наслідок завищено вартість а/б сумішей на суму 1,2 млн. грн., що призвело й до завищення вартості виконаних підрядних робіт на зазначену суму.

Проведеною зустрічною звіркою в підрядній організації АТЗТ „ШБУ-35” (м. Житомир) виявлено завищення вартості виконаних робіт на 138 тис. грн. внаслідок включення до актів приймання виконаних підрядних робіт форми №КБ-2в ресурсної розцінки на полив ґрунту без проведення фактичних витрат, в подвійному розмірі вартості перевезень та завищення вартості матеріалів.

Під час ревізії, шляхом співставлення цін на щебеневу продукцію, за якими підприємством упродовж 2006-2008 років придбано щебінь у ТОВ „Комспек” (м. Київ), ТОВ „Варто” та ТОВ „Транспортна компанія Дортранс” з цінами щебеневої продукції місцевих товаровиробників (ВАТ „Коростенський щебзавод”) встановлено, що ціни на щебінь, включені до актів форми КБ-2в значно перевищують ціни поряд розташованих заводів-виробників. Тобто до актів виконаних робіт включено будівельні матеріали (щебінь) за вартістю в завищених розмірах на суму 549 тис. гривень.

Ревізією дотримання процедури закупівлі виявлено, що ДП „Житомирський облавтодор” в порушення Закону України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» у 2006 році було придбано автомобіль Skoda Oktavia Hatchback Ambiente 1,6/75кW вартістю 115 тис. грн. без застосування процедур закупівель.

Вжитими КРУ заходами забезпечено усунення фінансових порушень на суму 6,7 млн. гривень.

За результатами ревізії за вчинені порушення на 79 осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення згідно ст.164-2 КУпАП та на 2 особи – згідно ст.164-14 КУпАП.

Матеріали ревізії фінансово-господарської діяльності ДП „Житомирський облавтодор” передано до УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області та про її результати повідомлено прокуратуру Житомирської області.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення