ГЕТЬ! - Відповідь працівників «Житомирського бронетанкового заводу» псевдоавтомайданівцю Івану Єщенку

ГЕТЬ! - Відповідь працівників «Житомирського бронетанкового заводу» псевдоавтомайданівцю Івану Єщенку

17.04 08:52    
На адресу газети "Субота" надійшло звернення трудового колективу "Житомирського бронетанкового заводу" у зв'язку з подіями, які нещодавно там відбувались. Оскільки в ЗМІ була подана тільки інформація автомайдану, ми вважаємо за необхідне оприлюднити й іншу точку зору - 600 працівників заводу. Наводимо лист колективу: «На сторінках інтернет-видань останнім часом була поширена інформація про відвідини нашого заводу представниками автомайдану та ще кількох громадських організацій. Хоча, якщо точніше сказати, то була не інформація, а суцільний бруд на наш колектив, на директора заводу Сергія Григоровича Бутенка. Через це працівники заводу змушені пояснювати своїм знайомим та близьким, як все є насправді.

Саме тому ми, трудовий колектив "Житомирського бронетанкового заводу", вирішили публічно висловити свою точку зору на створену одним псевдоавтомайданівцем проблему. Перш за все, ми хочемо висловити своє обурення з приводу того, які люди потрапили до житомирського автомайдану. Наш колектив, як і вся країна, півтора місяці тому вважав, що наша країна нарешті змінилась. Автомайдан того часу - це уособлення сміливості та боротьби за справедливість. На жаль, вислів: "революцію задумують романтики, здійснюють фанатики, а плодами користуються негідники", знову себе виправдав. Віддаючи дань поваги тим людям, які загинули на Майдані, ми з жахом спостерігаємо, хто саме, прикриваючись їхньою перемогою, намагається здобути отримати з цього зиск. Тут і далі жителя с. Гуйва Івана Єщенка, діями якого обурений наш колектив, ми називатимемо виключно псевдоавтомайданівець, оскільки нічого від тих героїв у цій людині немає.

Нагадаємо, 27 березня цього року Іван Єщенко обманним шлях проник на територію заводу. До цього він розповсюджував під прохідною листівки з неправдивою інформацією проти директора заводу Сергія Григоровича Бутенка. І вже тут можна оцінити різницю між цими двома людьми. В той час як Єщенко діяв підступно та нишком, директор зібрав колектив та дав нам можливість вислухати цього псевдоавтомайданівця і дати його словам і діям власну оцінку. І ця оцінка була виражена одностайним обуренням. Ми змушені були слухати наклеп проти людини, яку на заводі і в селищі Гуйва поважають всі, окрім хіба що Івана Єщенка. На звинувачення, які він висував, ми вимагали доказів, хоча для нас і так було зрозуміло, що вони абсолютно безпідставні. Доказів, звісно, не знайшлось, і тоді з боку Єщенка посипались образи та погрози проти колективу. На що люди просили псевдоавтомайданівця покинути територію заводу. Гуйва - невелике селище, де всі знають одне одного, а більшість колективу тут і живе. Єщенка також багато з нас знає особисто. І для того, щоб люди, які живуть не в нашому селищі, зрозуміли, хто такий Єщенко, мусимо розповісти декілька слів. Багато з нас знає, що свого часу він зловживав алкоголем та був "підшитий" через цю хворобу. Не нам давати оцінку адекватності його поведінки на території заводу, але для колективу вона виглядала дивною. Чим може пишатися ця людина? Ми не знаємо. Він має підприємницький досвід, який закінчився банкрутством. Мабуть, єдина його вдала справа - робота у в'язниці, де він був наглядачем.

Під час зустрічі колектив також мав питання до пана Єщенка, яке стосувалося земель, що нібито чесно потрапили у його власність. Проте відповісти він не зміг. Але пояснив, що останню земельну ділянку в с. Гуйва продав за 190 тисяч доларів. Тепер Іван Єщенко, наскільки ми розуміємо, хоче стати головою селищної ради. І саме це та намагання шантажем отримати свій зиск із заводу ми вважаємо головними мотивами псевдоавтомайданівця. Та починати передвиборну кампанію таким шляхом - щонайменше нерозумно, а в нашому випадку виглядало навіть смішно: людина, яка в житті не побудувала навіть собачу будку, вчить жити господарника, який зберіг завод, вже 21 рік турбується про колектив, якого заслужено поважає кожен працівник. На заводі багато людей, які пропрацювали більше 30 років і пам'ятають, як нинішній директор Сергій Григорович Бутенко прийшов на завод. Тоді він був під загрозою зупинення. Багато подібних заводів не вижили і пішли на металобрухт. Наш директор зберіг колектив, налагодив виробництво товарів народного господарства, запустив виробництво військової техніки. Навіть у найгірші часи він турбувався про кожного працівника. Коли ситуація вирівнялась, завод став допомагати селищу Новогуйвинське: побудував будинки, спорткомплекс, готель, басейн, церкву, підтримує ветеранів і пенсіонерів, які працювали на підприємстві. Зараз наш колектив складає до 600 працівників, і всі ми впевнені: те, що ми працюємо, що працює завод, - виключно заслуга Сергія Григоровича Бутенка. У нас є те, чого немає на інших підприємствах: ми пишаємось нашим заводом, нашою працею, нашими здобутками, нашими нагородами і нашим директором. До речі, нагород і у заводу, і у його керівника чимало. Ми і далі хочемо працювати, а не вислуховувати наклепи чи протистояти діям людей, які намагаються взяти на себе заслуги Майдану та прикриватися його гаслами та, що найгірше, кров'ю людей, які там загинули. Саме тому ми, трудовий колектив, відкрито заявляємо всім, кого цікавить доля заводу та недавні події на ньому: Ми, як представники народу, не вважаємо Єщенка достойним носити звання автомайданівця! Ми не бажаємо бачити його на території підприємства! Ми не віримо його брехні! Ми вимагаємо вибачення за зроблене та сказане! Сподіваємось, оцінку поведінці Івана Єщенка, його брехні та погрозам дадуть і відповідні правоохоронні органи. Ми вимагаємо: Єщенко, ГЕТЬ від нашого заводу!»

Трудовий колектив "Житомирського бронетанкового заводу


ГЕТЬ! - Відповідь працівників «Житомирського бронетанкового заводу» псевдоавтомайданівцю Івану Єщенку Ми також попросили прокоментувати ситуацію директора ДП "Житомирський бронетанковий завод" Сергія Григоровича Бутенка.
- Ваше ставлення до дій автомайданівця Івана Єщенка, які відбувались на заводі наприкінці березня?
- Я вважаю, що це просто дії однієї людини, яка скористалась ситуацією в країні і вирішила, по-перше, звести власні рахунки зі мною, по-друге, використати завод для своєї піар-кампанії на посаду селищного голови Гуйви. Це підтверджують його смс-повідомлення, надіслані на мій телефон. Своїми діями він намагався ввести в оману ті громадські організації, від яких він приїхав та представлявся. Вони не розібрались і були, на жаль, використані ним. Є люди, які думають, що таким чином можуть завоювати авторитет. Особисто мене ображає те, що він ллє бруд на колектив, який зараз є одним із найкращих в Україні, колектив бюджетоутворюючого підприємства. Тому колектив висловив Єщенку недовіру, вигнав його з території і його ж звинуватив у здирництві. Якби ті люди, які приїхали з Єщенком від громадських організацій, хотіли розібратись у ситуації, вони могли би прийти до мене, я показав би їм свою декларацію про доходи. Вони вважають, що я держслужбовець, оскільки працюю на заводі, але це не так. Я - найманий керівник і маю право займатись і займаюся підприємницькою діяльністю, яка з заводом не пов'язана. Для тих, хто хоче знати, звідки мої прибутки, я не роблю таємницю. Я думаю, що ті люди, які були використані паном Єщенком, зараз шкодують про те, що приїхали з ним на завод.

- Ви сказали про смс-повідомлення. Йдеться про погрози?
- Так, в смс - погрози, спроби вимагати кошти, попередження про розправу та можливі насильницькі дії. Це продовжується протягом двох місяців. Він також погрожував та образливо висловлювався щодо працівників заводу. Перед колективом говорив, що прийдуть майданівці і все спалять.

- Ви зверталися до правоохоронних органів у зв'язку з цими погрозами?
- Звертався, і відкрито кримінальне провадження з цього питання, але на виклики слідчого громадянин Єщенко не з'являється. За наклепницькі листівки, які він розповсюджував перед прохідною заводу, я також подав на нього до суду за розповсюдження неправдивої інформації. Я вважаю, що за такі вчинки потрібно відповідати, але, на відміну від Єщенка, використовую виключно законні методи захисту колективу та власної честі і гідності.

Джерело статті: газета "Субота"

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення