Геннадій Зубко про трагедію із збитим Boeing-777: Позиція Ради безпеки ООН повинна бути активною, а не просто спостерігаючою

18.07 09:23    
Геннадій Зубко про трагедію із збитим Boeing-777: Позиція Ради безпеки ООН повинна бути активною, а не просто спостерігаючою

«Немає сумніву сьогодні, що це зроблено терористами», - сказав 17 липня в ефірі 5 каналу Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко про збитий в Донецькій області Boeing-777.

«Небезпека, яка є на Сході України, вона стосується не лише України, а й Європейської зони. Вона стосується всього світу. Сьогодні поламаний контекст комплексної оборони в світі. Це підтверджує той факт, що пасажирські літаки, потрапляють в небезпеку, яка створена в Україні», - сказав Геннадій Зубко.

Він зазначив, що «тактика буде змінена після сьогоднішніх подій і після того, як ми побачили, як установки Град стріляють з селища Гуково з території Росії».

«Це сьогодні не боротьба з терористами на території Донецької та Луганської областей, це боротьба із збройними силами Росії», - констатував Г.Зубко.

З приводу того, чи може змінити сьогоднішня трагедія позицію ЄС щодо введення третього рівня секторально-економічних санкцій, він зазначив, що те, що сьогодні ЄС став на бік України – це підтверджує виграш Президента Порошенка в зовнішній політиці. Активна позиція України в зовнішній політиці - це відповідь Росії на зовнішню політику. Тому, список кампаній, до яких ЄС буде впроваджувати санкції буде відкритий до 30 липня.

«Російська кампанії, які працюють не лише в Росії, а працюють з Європою, з усім світом, повинні в першу чергу створити внутрішній тиск на своє керівництво, щоб ще раз дати сигнал, що вони в небезпеці», - сказав Зубко.

На думку Геннадія Зубка, сьогодні весь світ, Сполучені Штати, Європейський Союз повинні придивитися до подій в Україні та вдатися до тиску на Росію не лише з боку економічних санкцій, а й долучати Україну до існуючої колективної безпеки, оскільки події в Україні впливають на безпеку всіх громадян всіх європейських країн.

З приводу того, чи може Україна ініціювати якомога швидше засідання Ради безпеки ООН, а також поставити питання виключення з Ради безпеки ООН Росії, як держави-терориста, Геннадій Зубко зазначив, що Росія вже залишилась одна на противагу країнам G7.

«Росія вже себе позиціонувала як країна, яка одна протистоїть країнам G7. Сьогодні повинна бути дуже активна позиція України, щоб показати всьому світу, що кожна країна Європейського Союзу, кожна країна світу може опинитися в такій же небезпеці, як Україна», - наголосив політик і додав, що «Україна зараз, нажаль, на своєму прикладі показує, що сьогодні потрібно об’єднуватись».

«Зовнішня політика, яка активно проводиться, вже дала свої результати. Сьогодні Сполучені Штати ввели свої санкції проти військово-промислового комплексу Росії. Акції «Роснєфті» впали. Застосовані санкції проти високопосадовців Росії. Наступний крок – це питання повинно бути обговорено на засіданні Ради безпеки ООН і позиція Ради безпеки ООН повинна бути активною, а не просто спостерігаючою чи аналізуючою. Сьогодні питання перейшло за межу України», - підсумував Геннадій Зубко.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення