Журналіст Ірина Ярмоленко: Великі політики створюють уяву про відкритість та можливість впливати на щось

Журналіст Ірина Ярмоленко: Великі політики створюють уяву про відкритість та можливість впливати на щось

23.07 09:27    
Вчора спонтанно відбулося "громадське обговорення" кандидата на пост голови Житомирської ОДА Сергія Машковського.

Сергій Машковський 1980 року народження. 6 років навчався у Великій Британії. По поверненню весь час проживав в Житомирі, одружений. З 2006 року займається авто-бізнесом, нині він директор ТОВ «Полісся Моторс Груп». Сергій Машковський - депутат Житомирської міської ради з 2010 року. Обирався по спискам партії «Рідне місто», а зараз є членом партії «Солідарність». Був керівником виборчого міського штабу кандидата Порошенка.

«Громадськими» слуханнями назвати це дійство було складно. По-суті, на зібрані були представники ЗМІ, кількох політ партій, прихильники Сидора Кізіна та представники «Самооборони» Бердичева (лише 1-ні з області).

Говорили про 14 млн.боргу перед банком, яке має підприємство, до засновників якого належав Машковський. Цікавилися позицією кандидата, щодо тривалих тендерних процедур, які не дозволяють оперативно закуповувати військовим усе необхідне, зокрема бронежилети. З приводу цього, активісти зокрема пані Волинець з ГО «Майдан», вирішилися їхати до стін Верховної ради, шукати відповідей там.

Також громадськість була небайдужа до участі Машковського в подіях Майдану, підтримки армії, дружби з першим заступником глави Адміністрації Президента Геннадієм Зубко. Особливо, громаду обурило, що лише пан Машковський єдиний кандидат на цю посаду. На такі закиди, потенційний губернатор порадив звертатися до Президента, адже саме Петру Порошенку українці надали право визначити голів ОДА.

На моє запитання, що зробив корисного для громади депутат за 4 роки своєї діяльності в міськраді, Машковський сказав, що зараз, окрім доручення до реформи ТТУ, нічого сказати не може, бо не готувався.

Щодо бачення розвитку області, то він вважає, що спочатку потрібно вивчити ситуацію: «Я маю на увазі економічний рейтинг серед інших регіонів. По усіх показниках ми займаємо 19-20 місце. В порівнянні з іншими регіонами – середня зарплата у нас 2500грн., в той час як у інших – 3300 грн. Над цим питанням потрібно працювати, не допустити подальше падіння».

Пан Сергій зосередив свою увагу і на тому, що усім у період війни буде складно: «Ніхто на економічне диво не очікує. Нас чекає дуже складний осінньо-зимовий період: оплата за енергоносії. Ми повинні підготуватися. Я не можу сказати, що чітко зроблю, мені потрібно мати детальну інформацію».

Як на мене, це НЕ БУЛИ ніякі ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ! Людям лише черговий раз дали умовну можливість подумати, що вони ніби щось вирішують.

З цього приводу, я вирішила дослухатися до порад Машковського, і написати у Фейсбук вельмишановному Президенту запитання, щодо того, чому саме Сергій Машковський заслуговує на таку посаду, і де ж істинно почута думка громади, зрештою конкурс і механізми?

Ірина Ярмоленко, Житомирські новини

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення