Сергій Сухомлин: Залучення інвестицій в Житомир, це одне з перших завдань, яке стоїть переді мною

08.09 12:54    
Сергій Сухомлин: Залучення інвестицій в Житомир, це одне з перших завдань, яке стоїть переді мною

Три інвестиційні проекти представили на розгляд депутатів компанії «NES», «ЛНК» та «Свободная энергия» під час засідання комісії з питань бюджету, комунальної власності та залучення інвестицій, повідомляють в прес-службі мерії. Перший проект, за словами інвесторів, дасть можливість перетворювати органічні відходи на біогаз для створення електроенергії і тепла, біогаз для заправки автотранспорту та сільськогосподарської техніки, а також виготовлення добрив. За планом інвестора функціонуватиме данa установка за рахунок використання відходів.

«Завод функціонуватиме на міських очисних спорудах, які приймають стічні води, відходи м’ясопереробної та молочної промисловостей. Також прийматимуться тваринницькі відходи, органічні відходи ринків, та комунальні органічні відходи», – розповів Сторожук, технічний координатор компанії "New Energy Innovation".

В разі реалізації інвестиційного проекту передбачене надходження до бюджету в розмірі $ 2 млн/рік. Окрім того, місту передаватимуться 3 мега вати тепла, а це мінімум 10 млн. грн. економії бюджетних коштів в опалювальний сезон. Аби розпочати будівництво інвестору необхідна земельна ділянка.

Другий інвестиційний проект, презентований на комісії, передбачає будівництво біогазової електростанції на біогазі полігонів твердих побутових відходів. В результаті впровадження проекту відбуватиметься дегазація полігонів ТПВ, покращення екологічної обстановки, підвищення пожежної безпеки та створення нових робочих місць. Окрім того, в місяць надходження до міського бюджету складатимуть 100 тис. грн. Для реалізації проекту інвестор просить виділити 0,8 га землі та називає його переваги.

«5,6 млн м3 биогаза утилизируется, что составляет порядка 34 тыс. тонн углекислого газа. Электроенергии, которая в течении года будет вырабатыватся этой электростанцией будет достаточно для того, что бы обеспечить среднюю потребность порядка 4х тысяч семей», – повідомив Володимир Баннов, директор компанії «ЛНК».

Ще один інвестиційний проект, презентований депутатам, передбачає ремонт греблі та будівництво на ній міні гідроелектростанції. Інвестор за власний кошт планує провести капітальний ремонт греблі за адресою пров. Кривий, 2 з подальшим будівництвом міні ГЕС. Варто зазначити, що в бюджеті міста на 14 рік на ремонт греблі було передбачено 13 млн. грн. Тому, в разі підтримки даного інвестиційного проекту, вдасться зекономити кошти міського бюджету. Крім того, інвестор планує встановити сонячні батареї та передати їх до комунальної власності міста, вироблена енергія з них ітиме на потреби «Водоканалу». За словами першого заступника міського голови Сергія Сухомлина, залучення інвестора у Житомир є одним з його основних завдань, адже це сприятиме розвитку міста.

"В першу чергу це створення нових робочих місць, це покращення інфраструктури міста, це надходження до міського бюджету. Якщо ми говоримо про децентралізацію влади і передачу повноважень на місця, то цією державною концепцією передбачений залишок частини податків на місцевому рівні. Тому залучення інвестицій в місто, це одне з перших завдань, яке стоїть переді мною", – наголосив Сергій Сухомлин.

Після обговорення представлених проектів, інвесторам порадили доопрацювати певні питання. До їх розгляду депутати пообіцяли повернутись вже на наступній комісії.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення