Ніхто не має права забороняти приходити до Храму – Митрополит Віссаріон

Ніхто не має права забороняти приходити до Храму – Митрополит Віссаріон

25.09 11:34    
«Ми принципово не вв’язуємося в оголошену нам війну. Навіть не дивлячись на те, що почалися й хуліганські дії проти кандидата в народні депутати Володимира Пехова. Ми ведемо чесну політичну кампанію. Кандидат в народні депутати працював і надалі працюватиме для людей. Така його принципова позиція».
Такі слова народного депутата, кандидата в народні депутати Володимира Пехова були донесені до широкого кола громадськості.

Дуже дивно, або ж зовсім не дивно, що на заяву прес-служби Володимира Пехова відгукнулися саме представники громадського формування Самооборони міста Овруч «ДРЕВЛЯНИ». Як кажуть в народі – на злодієві і шапка горить.

Нам дуже прикро, що представники громадського формування Самооборони міста Овруч «ДРЕВЛЯНИ» не знають, про що пишуть.

У їхній заяві йдеться: «19 вересня у Василівській церкві м. Овруч служилася Свята Літургія з нагоди свята Архистратига Михаїла (Михайлове чудо). Близько 11 години до храму прибув народний депутат від Партії регіонів Володимир Пехов у супроводі охорони, озброєної травматичними пістолетами, та журналістів з телекамерами. Це викликало обурення громади, і дзвонар Василівської церкви раб божий Олексій перегородив охороні шлях до храму зі словами: «У церкві всі рівні, і зі зброєю вхід до неї заборонений».

Заявляємо, що на запрошення Митрополита Овруцького і Коростенського Віссаріона народний депутат Володимир Пехов прибув 20 вересня о 8.30 ранку до Свято-Василівського собору, щоб разом з вірянами взяти участь у святковій літургії з нагоди свята Святого Макарія Овруцького та покласти квіти до пам’ятника Святому Макарію у день, який є знаменним для Овруччини, а також зустрітися зі своїми виборцями. І саме там, і саме у той час йому перешкодили зайти до храму представники місцевої самооборони.

Будучи свідком цієї ситуації, Митрополит Овруцький і Коростенський Віссаріон виклав своє бачення подій, що сталися в суботу, 20 вересня, в м. Овруч на свято Святого Макарія Овруцького.

На переконання Митрополита Віссаріона, ніхто не має права забороняти приходити до храму. «Двері храму для всіх відкриті. Ті люди, які це зробили, скоїли злочин. Це так само, як раніше комуністи не пускали в храм. Якщо хтось наважився не допустити вас у Храм Божий, це - тяжкий гріх», - заявив він. Митрополит Віссаріон також наголосив, що «право на віру закріплено у Конституції, тому чинити перешкоди людині на її шляху до храму, відганяти людей від храму – це злочин ще й перед законами України».

Його Блаженство підкреслив, що Свята Православна Церква «молиться за всіх людей. Ми радіємо, навіть якщо безбожники приходять до Святого Храму. Просимо, щоб Господь урозумляв тих людей, які ще перебувають в дорозі до Храму, які знаходяться в хаосі, непорозумінні. Ми їх закликаємо до покаяння. Ми просимо, щоб Господь урозумляв усіх нас, щоб у нас була одна єдина велика родина».

За словами Митрополита Віссаріона, людей, які допомагають будувати храми і дбають про розвиток духовності, благословляє Господь, допомагає в їхньому житті, дарує їм мир та здоров’я. «Чим більше людей допомагатиме Церкві, тим швидше відродиться наше суспільство, настане мир і злагода у нашій країні. Мені приємно, що нам допомагав і допомагає народний депутат Володимир Пехов. Він справжній християнин, він багатьом допомагає. Я дякую йому і дякую всім, хто допомагає Церкві. Усім вам Божого благословення!».

Прес-служба народного депутата,
кандидата в народні депутати України Володимира Пехова

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення