Володимир Піньковський: Прокуратура кришує Януковича і Ко

Володимир Піньковський: Прокуратура кришує Януковича і Ко

13.12 22:39    
Улюблена цитата автора «Сінгапурського дива» Лі Куан Ю. оголошена президентом України П.Порошенком при призначенні Генеральним прокурором України В. Яреми: «Як почати боротьбу з корупцією. Почніть з того, що посадіть трьох своїх друзів. Ви точно знаєте за що, вони знають за що і народ вам повірить».
Останнім часом в засобах інформації України і світу все більше і більше поширюється інформація про те, що то одного, то іншого поплічника з найближчого оточення Януковича європейські та міжнародні структури хочутьможуть звільнити від відповідальності. Розмова йде про зняття арештів з активів, власних рахунків, свободи пересування в євро зоні, тощо.

Підконтрольні державним можновладцям засоби інформації видають справу так, ніби то західно-європейські інституції на свій розсуд приймають рішення щодо повернення прав справжнім катам та злочинцям українського народу та самої державності. На справді, все виглядає значно прозаїчніше, просто Генеральна прокуратура України м’яко кажучи системно та планомірно «не допрацьовує», стосовно збору матеріалів та доказів щодо злочинців по відношенню до Майдану. Потрібно розуміти, що, на разі, в цивілізованому світі є тільки список санкційних осіб від держави Україна, європейці не маючи достатніх підстав пішли на зустріч, заарештували все що можна, а ось держава Україна в особі ГПУ не порушує кримінальні справи, не надає доказову базу.

Справа йде не тільки про беркутівців - фізичних катів Майдану, а і про найближче оточення, ідеологів та апологетів системи, у яких також руки по лікоть у крові таких як: В.Захарченко, А.Клюєв, О. Янукович, О. Єфремов, В.Пшонка, А.Портнов, Ю. Іванющенко і тд.і тп. Наприклад, на сьогодні, тільки у останнього ( Юри Єнакіївського), тільки у Швейцарії арештовано 32 мільйони доларів та 72 мільйони франків).

Більш того, за публічною інформацією від громадськості ГПУ надала офіційну відповідь адвокатам все того ж Іванющенка, що стосовно нього, жодних кримінальних проваджень в Україні не ведеться. Вочевидь, адвокати "Юри Єнакієвсього" не забаряться показати цю офіційну відповідь держави Україна в суді у Люксембурзі і результати будуть, як то кажуть «на ліцо».

Чому так відбувається? Та тому ( зі слів Генеральної прокуратури ) що документи про злочинну діяльність режиму знищені, свідки на волі або в «бєгах», доказова база, аби завести справу недостатня, або відсутня. Звісна річ, що європейські інституції не маючи від України ( в більшості випадках) абсолютно ніякого фактажу і діючи згідно Законів міжнародного та європейського права та під натиском добре проплачений адвокатів, які ведуть доволі успішну діяльність щодо «відбілювання» справжніх злочинців, рано чи пізно змушені будуть зняти санкції з явних негідників і злочинців.

Але на противагу бездіяльним запевненням з ГПУ громадські активісти самотужки зібрала силу-силенну матеріалу про злочини осіб від режиму, зробили купу звернень до генпрокуратури з проханням порушити справи про низку осіб з оточення Януковича, але у ГПУ не має на це ні сили, ні волі, а головне , як мені видається, особистої мотивації в розкритті злочинів та зацікавленості. Все видається на те, що все таки мотивація у ген прокуратури є, правда вона підживлюється з іншої сторони, все з того ж оточення Януковича, безпосередньо від фігурантів справ, які покинувши Україну - залишили в ній своїх людей і послідовників.

Сміливо констатую, що прокурор В.Ярема (і єже с нім) свою системну бездіяльність по розкриттю кривавих дій проти українського народу зазвичай прикриває двома аргументами: поганим Кримінально-процесуальним кодексом, та некерованим Печерським судом!

Президенте, Генеральний прокурор, схаменіться, адже для подання матеріалу до європейських установ по відношенні до оточення Януковича залишилось максимум 2-3 тижні. Бо після цього держава Україна втратить можливість повернути арештовані в Європі активи, а ще й осоромиться на весь світ тим, що не здатна розслідувати злочини, де крадуть мільярдами.

Якщо терміново в ЄС не будуть надані докази (хоча би факт повідомлення про підозру) фінансових злочинів Януковичів, санкції будуть не лише зняті, а ми з вами ще й відшкодовуватимемо цим особам моральні та репутаційні збитки та завдану шкоду.

В.Ярема вже відверто місяцями «валяє дурня» роблячи вигляд, що нічого не відбувається, що це не по його вині злочинці не тільки гуляють на волі, а і потихеньку повертаються. Якщо так буде і надалі, то він( Ярема) не тільки повторить долю Пшонки, а можливо і долю Каддафі.

Володимир Піньковський, Житомирські блоги

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення