Губернатор Житомирщини: Пріоритетом у 2015 році стане переведення теплопостачальних підприємств на альтернативні види палива

Губернатор Житомирщини: Пріоритетом у 2015 році стане переведення теплопостачальних підприємств на альтернативні види палива

26.02 11:49    
З ініціативи Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та за підтримки журналу «Житлово-комунальне господарство України» в облдержадміністрації сьогодні, 26 лютого, розпочався семінар-навчання на тему: «Практичні антикризові заходи». Учать у навчанні взяли голова облдержадміністрації Сергій Машковський, його перший заступник Геннадій Дмитренко, директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Геннадій Забродський та керівники районів і міст області.

Сергій Машковський подякував усім головам райдержадміністрацій, міським головам та керівникам підприємств, установ і організацій Житомирщини за злагоджену, скоординовану та відповідальну роботу в напрямку доручення Уряду щодо скорочення на Житомирщині обсягів споживання газу на 30%. Голова облдержадміністрації констатував: «Житомирська область є одним із лідерів по Україні за скороченням споживання газу та дотриманням лімітної дисципліни, що неодноразово відзначалося на рівні Уряду».

Керівник області звернув увагу, що економії майже 17 млн. куб. м газу вдалося досягти завдяки таким заходам: часткове переведення на автономне та індивідуальне опалення споживачів в окремих населених пунктах, закриття дев’яти нерентабельних комунальних котелень, модернізація 50 комунальних котелень та заміна 53-х енергоємних котлів. Вагомим кроком у цьому напрямку стало і заміщення споживання природного газу.

Сергій Машковський переконаний, що Житомирщина має сповна використовувати свій природний потенціал. В першу чергу, це деревина і торф, розробка родовищ якого в Лугинському, Овруцькому та Олевському районах стане пріоритетними напрямком у поточному році. Окрім цього, в області працює три заводи, які виробляють твердопаливні котли, та понад 20 підприємств, що спеціалізуються на виробництві пелетів, паливних гранул та брикетів.

Із запланованих 119 котелень у 2014 році на альтернативні види палива було переведено 112, що дало змогу зекономити близько 19 млн. куб. м газу. Як зазначив голова облдержадміністрації, робота в цьому напрямку триває. Наразі вже заявлено про 59 котелень, на які виготовлена проектно-кошторисна документація, 11 з яких мають експертну оцінку.

«Одним із пріоритетних напрямків роботи у 2015 році стане переведення теплопостачальних підприємств на альтернативні види палива, оскільки саме вони є основними споживачами природного газу на Житомирщині», - наголосив голова облдержадміністрації.

Представники провідних підприємств, які працюють в напрямку практичного втілення проектів щодо економії газу, презентували свої досягнення та пропозиції під час семінару та відповіли на запитання його учасників.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення