Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

26.03 21:32    
Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

Що роблять, де сплять і що їдять мобілізовані на загальновійськовому полігоні, що поблизу с. Перлявка, побачили наживо журналісти 26 березня.

Житомирський загальновійськовий полігон – це 15000 га території боліт, змішаного лісу, полів, двох річок – Гнилоп’ять і Тетерів, де проводяться тактичні навчання з бойовою стрільбою, вогнева, військово-медична, інженерна, топографічна та фізична підготовка мобілізованих та добровольців з усієї України.

Разом із представниками ЗМІ військове стрільбище, тактичне поле, наметове містечко 2-го батальйону 95-ї ОАЕМБр відвідали легендарний командир 95-ї бригади, Герой України Михайло Забродський і голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський.

Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

За словами військових, годують їх нормально. Сплять в наметах. Є електрика, буржуйки. На території полігону є навіть баня, якою можна користуватися один раз на тиждень.

«Полігон – це полігон. Тут польові умови, – розповідає мобілізований з Чернігова, який знаходиться на полігоні два тижні Дмитро Штупун. – Служив одинадцять років тому. Якщо порівнювати бойову підготовку тоді і зараз є зміни на краще. Наші інструктора (тренери) – люди з досвідом, які брали участь в АТО». Мобілізований зізнається, спочатку був добровольцем, коли ж отримав повістку, то пішов служити. Рідні поставилися з розумінням хоч і постійно хвилюються.

Крім огляду тренувань військових із різних видів зброї, обкат важкої техніки журналістам вдалося скуштували обід польової кухні 2-го батальйону ОАЕМБР.

Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

На перше – суп з овочами і тушонкою, на друге – гречана каша з м’ясною підливою, кабачок, хліб, цибуля, часник і компот.

Старший повар Михайло Куриляк з Сумської області розповів, що готував і до мобілізації. Щоб приготувати обід від початку до кінця на 300 чоловік трьом поварам потрібно три години. За його словами, продуктів вистачає, але не забувають про військових волонтери, бо постійно привозять овочі, фрукти і солодощі.

Житомирські новини поцікавилися у військових щодо прогнозів, коли ж на їхню думку закінчиться неоголошена війна з Російською Федерацією на сході України. Ніхто не зміг відповісти на це питання. Тим не менше усі опитані підкреслили, що готові захищати свою землю і рідні домівки, але хочуть, щоб якомога швидше настав мир, адже вдома їх чекають діти, дружини та інші рідні.
Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

Мобілізовані з Сумщини, Чернігівщини та інших областей - проходять бойову підготовку на полігоні поблизу Житомира. ФОТО

Аліна Дембіцька

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення