Рейтинг «найквадратніших»: Житомирський мільйонер Розенблат потрапив під роздачу «Золотих стусанів»

Рейтинг «найквадратніших»: Житомирський мільйонер Розенблат потрапив під роздачу «Золотих стусанів»

27.04 09:47    
Одні під нужденних косять, інші на столичне житло просять

Про красномовні декларації народних обранців

Тільки-но спливає тема депутатських зарплат (як минулого тижня, коли спікерським розпорядженням заробіток народних обранців обмежили 6109 гривнями), слухати коментарі ображених нардепів без сліз неможливо, пише Високий Замок. Одні плачуться, що на такі гроші ледь не з хліба на воду перебиваються. Інші розповідають, що на новий гардероб не вистачає: доводиться, мовляв, у парламент носити те, що до депутатства прикупили. А очільник фракції «Самопоміч» Олег Березюк навіть на «Туалетних каченятах» економить. Хімія, бачите, «така дорога, що з розуму зійти можна»! Може, мільйонер Березюк ще й руки тільки на роботі миє, аби зі сімейного бюджету на мило менше витрачатися? Смішно, коли депутати з кругленькими цифрами у деклараціях на «бідосю» скаржаться. А як бачиш прізвища мільйонерів у списку тих, кому щомісяця виплачують майже по 14 тисяч казенних гривень на оренду житла у столиці, шляки трафляють. Про таких «героїв» і не тільки дізнаєтеся зі серії наших публікацій під рубрикою «Розбір депутатських гаманців». Проаналізувавши декларації народних обранців, «ВЗ» склав рейтинги по кожній з депутатських фракцій і груп. У кількох номінаціях.

Почнемо роздачу «Золотих стусанів» з найчисельнішої фракції — імені «Блоку Петра Порошенка». Тицьнувши пальцем у кожного третього, з мільйонерами тут не помилитеся.

Як мільйонеру 10 дармових кв. м забракло

Пригадуєте анекдот про «нового русского», який, продаючи свій позашляховик без пробігу, дописав в оголошенні: «Чисто по хате катался». Якби депутат Богдан Дубневич по своїх «хатах» колесив, ще й який кілометраж намотав би! У сімейній колекції — понад дев’ять тисяч «квадратів» нерухомості. Підраховуючи на калькуляторі загальний метраж 12 будинків, 49 квартир і 24 об’єктів з графи «інше», ризикуєте мозолі на пальцях натерти.

Коли торік (з минулої декларації Богдана Дубневича «нерухомий» список перекочував у нинішню з поповненням на одну квартиру) моя колега спробувала розпитати пана Дубневича про його статки, він обурився: «У мене голова тріщить, а тут ви з такими запитаннями». Схоже, голова у депутата досі болить: бідкається, аби на всі будинки і квартири трофейних декорів вистачило. Судячи з фото, якими у соцмережах хизується Дубневич-син, над цим цілим сімейним підрядом трудяться: відстрілюють на полюваннях звірину.

Може, щось з трофеїв і молодшому з братів Дубневичів перепаде. У нього теж стін для декору багацько. У власності Ярослава Дубневича — дев’ять будинків, три квартири і п’ять об’єктів іншої нерухомості. Разом — майже три тисячі «квадратів». У членів сім’ї — ще більша колекція: два будинки, 15 квартир, вісім об’єктів іншої нерухомості. Усього на сімейному рахунку — понад сім тисяч квадратних метрів.

Але навіть з таким набором нерухомості брати Дубневичі розділили лише другу і третю сходинки у рейтингу «найквадратніших». «Золото» дісталося житомирському мільйонеру Бориславу Розенблату (у нього різноплановий бізнес — від виробництва вершкового масла і «згущонки» до будівництва). Він — власник 15 тисяч «квадратів». Усе нерухоме майно, крім велетенського будинку (701 кв. м) і «сімейної» квартири (75 кв. м), Розенблат прописав у графі «інша нерухомість». Попри це, мільйонер «прописався» у депутатському готелі, не гребуючи компенсацією на оренду житла у столиці. Коли ж у соцмережах Розенблату дорікнули цим, обурився: чого, мовляв, причепилися, і так зарплати та «депутатських» на все не вистачає, доводиться з власної кишені витрачатися. Навіть на бензин, поскаржився пан Розенблат. Ще й сестра п’ять копійок за брата вставила. «Розенблат, - каже, - живе у готельному номері на 10 кв. м. І не бажає знімати у Києві житло за кілька тисяч доларів. Мені соромно, що Розенблат змушений виконувати деякі функції держави. Соромно, що держава не спромоглася одягнути і забезпечити армію, яку утримували завдяки таким, як Ро­зенблат. Соромно отримувати дивіденди й утримувати своїх помічників, бо 10 тисяч гривень на трьох юристів у Києві не вистачає. Соромно, що змушений за власні гроші проводити новорічні ярмарки, щоб подарувати жителям міста частинку свята». Може, після такої тиради пан Розенблат запропонує доповнити депутатські видатки ще однією статтею: «Кошти на проведення новорічних свят для електорату»?

За що справді соромно, то це за те, що таких нардепів, які, маючи мільйони, на притулок у столиці з бюджету тягнуть, повно. Лише у фракції БПП — півтора десятка. У списку - і син мільярдера, власника агрофірми «Нібулон» Андрій Вадатурський (Forbes оцінив статки Вадатурського-старшого у $588 млн. доларів), і вже згадувані новопризначенець-губернатор Валерій Куліч та колишній мер Дніпропетровська Іван Куліченко, і львівський «аграрій» Андрій Кіт, і бердичівський товстосум Олександр Ревега...

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення