Володимир Арешонков не полишає спроби повернути чорнобильцям пільги

Володимир Арешонков не полишає спроби повернути чорнобильцям пільги

28.04 08:40    
Чергова річниця після ядерної катастрофи, яка відбулась в українському Чорнобилі, пройшла в масштабах держави майже непомітно. Минув ще один рік, який не лише не додав оптимізму чорнобильцям, а навпаки – утвердив їх у думці, що кожен має долати чорнобильські проблеми самотужки. Конституція визначає обов’язком держави піклуватись про тих, хто, ризикуючи власним здоров’ям та життям, зробив все можливе, аби катастрофа не стерла з світової карти таку державу, як Україна. А що робить натомість уряд? Соціальні гарантії сім’ям ліквідаторів та постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС урізали, прикриваючись складною економічною ситуацією та відсутністю джерел фінансування.

За словами народного депутата України Володимира Арешонкова ( Блок Петра Порошенка), в українському парламенті на пальцях можна перелічити депутатів, які вважають чорнобильські проблеми пріоритетними і хочуть відстоювати права постраждалого населення. Серед таких депутатів політик називає свого колегу – мажоритарника з Київщини Ярослава Москаленка.

Після того, як, м’яко кажучи, в «бюджетну ніч» Прем’єр – міністр України разом зі своєю командою приспали пильність депутатів і пообіцяли внесені з голосу їхні пропозиції щодо недопущення звуження існуючих прав постраждалого від аварії населення включити в запропоновані законопроекти, парламентарії підтримали урядові ініціативи… Але в проголосованих проектах, які стали законами, ці пропозиції так і не з’явились.

На депутатські запити до А.Яценюка щодо відновлення хоча б гарячого харчування школярів, що належали до 4 категорії постраждалих, Арешонков отримав, як це прийнято вважати, проміжну відповідь: ні про що. Своє відношення до проблем постраждалих, щодо яких згідно ст. 22 Конституції України не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод при зміні діючих чи прийнятті нових нормативно-правових актів очільниця парламентського Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова підкреслила: «Цю статтю вже стільки разів порушували, що пора б уже й звикнути». Без слів!
Володимир Арешонков не полишає спроби повернути чорнобильцям пільги

Одначе Володимир Юрійович не полишає спроби повернути чорнобильцям те, що в них відняли всупереч чинному законодавству. «Я реаліст, не обіцяю, що будуть повернуті всі пільги, у нинішніх реаліях це неможливо. Але вода камінь точить. Ми об’єднали всі попередні депутатські ініціативи, створивши робочу групу, і напрацювали один спільний чорнобильський законопроект. Він уже зареєстрований, і я дуже сподіваюсь, буде підтриманий в комітетах, і в залі. Це своєрідний «чорнобильський соціальний пакет». Законопроект зареєстровано під номером 2093(Д). Ми запропонували уточнюючі зміни до ряду статей, які гарантують пільги постраждалим громадянам та дітям, що проживали на території, яка до 01.01.2015 була віднесена до зони посиленого радіоекологічного контролю. Ці зміни дозволять особам, які мають статус громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, користуватися пільгами, встановленими Законом. Особисто я зроблю все можливе і неможливе, щоб законопроект успішно "пройшов усі круги пекла" в процедурному плані і набрав достатню кількість голосів», - обіцяє депутат Арешонков.

Напередодні трагічної чорнобильської річниці 24 квітня Володимир Юрійович взяв участь у пам’ятних заходах на Овруччині, куди його було запрошено заздалегідь. Щоправда, вислухав і нарікання від земляків – корост енців на свою адресу, що не був цього дня з ними поруч, адже в Коростені того дня теж проходили чорнобильські заходи. «Не вважаю, що когось проігнорував чи образив, бо для мене всі виборці однакові – я народний депутат України, а не депутат лише міста Коростеня чи району, всім маю приділяти увагу, висловився Арешонков.

В Овручі разом з представниками Житомирської обласної влади та керівництвом району Володимир Юрійович поклав живі квіти до меморіальної дошки Герою України Миколі Ващуку - овручанину, який загинув під час ліквідації пожежі на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. На його честь названо одну з вулиць.

На заходах в Овручі були присутні делегації ліквідаторів з Лугинського, Олевського, Коростенського районів. Їм було вручено нагороди - ордени «За заслуги» та медалі «За мужність», а депутат вручив цим героїчним людям грошові винагороди.

Також Володимир Юрійович спільно з головою Житомирської обласної ради Віталієм Французом, керівниками обласного УМВС та тамтешнього відділу міліції і служби надзвичайних ситуацій, керівництвом району, представниками громадськості відкрили пам’ятну дошку, встановлену на будівлі Овруцького райвідділу міліції. На граніті викарбовано імена 83 правоохоронців та пожежних Овруччини, які, жертвуючи власним життям, рятували світ від атомного монстра.

Внаслідок аварії на ЧАЕС з карти Овруцького району зникло понад 2 десятки населених пунктів, тамтешні мешканці проживають на територіях, що мають той чи інший ступінь радіоактивного забруднення. І вони, як і мешканці інших регіонів України, що постраждали від аварії, не втрачають надії, що держава, яка зобов’язана захищати їхні громадянські права, буде виконувати те, що гарантовано Основним законом.

Володимир Арешонков не полишає спроби повернути чорнобильцям пільги

Володимир Арешонков не полишає спроби повернути чорнобильцям пільги

Володимир Арешонков не полишає спроби повернути чорнобильцям пільги

Підготувала Алла Яковенко

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення