«Демократія по-житомирські», або проти кого сьогодні воюють депутати Житомирської обласної ради і чиновники

«Демократія по-житомирські», або проти кого сьогодні воюють депутати Житомирської обласної ради і чиновники

26.05 18:20    
Те, що сьогодні творять окремі депутати Житомирської обласної ради, можна назвати одним словом – «безпрєдєл».

Агонія перед черговими виборами та намагання наостанку відірвати собі ласий кусок майна чи землі, набити кишені державними коштами прийнявши незаконні рішення, провівши незаконні призначення на керівні посади, спонукають їх до прямих порушень законів, а часто і до злочинів. Активно сприяють цьому і деякі чиновники обласної ради, які вважають, що зайняття ними певних посад дає можливість трактувати законодавчі акти так, як заманеться. Правоохоронні органи, які б мали слідкувати за законністю прийнятих рішень чи дій, закривають на все очі, а безкарність породжує нові злочини.

Саме злочином проти людей з обмеженими фізичними можливостями є намагання Житомирської обласної ради відібрати приміщення будинку № 38 по вулиці Домбровського в м. Житомирі, що перебуває на балансі Житомирського обласного Фонду соціального захисту інвалідів.

В цей час, коли йде війна, здорові, придатні до служби чоловіки, не йдуть захищати Україну, а воюють з немічними людьми, наживаються на чужому горі.
Буду говорити лише мовою фактів та посилань на ті нормативно-правові акти, які грубо порушуються тими, хто має представляти інтереси територіальної громади.

Згідно зі ст.8 Конституції в Україні визнається і діє принцип верховенства права відповідно до якого людина, її права і свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави.

Норми Конституції України є нормами прямої дії. Органи державної влади, органи місцевого самоврядування, їхні посадові і службові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

І хоч Конституція України була прийнята 28.06.1996 року, але саме її принципами керувалися депутати Житомирської обласної ради коли 03.03.1995 року прийняли рішення „Про управління майном Житомирського обласного комунального підприємства заводу „Ремпобуттехніка” передавши даний завод з усіма основними засобами на баланс Житомирському обласному Фонду соціального захисту інвалідів, а згодом і рішення від 26.03.2002 року „Про внесення змін до рішення обласної ради про управління майном Житомирського обласного державного комунального підприємства заводу „Ремпобуттехніка” від 03.03.1995 року передавши вказане майно „у постійне користування”.

В порушення положень Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні”, Указу Президента України № 1228 від 18.12.2007 року „Про додаткові невідкладні заходи, щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями” та розпорядження Кабінету Міністрів України № 1513 від 03.12.2008 року „Про затвердження плану невідкладних заходів щодо розв’язання проблем соціального захисту інвалідів та забезпечення захисту їх прав”, якими прямо передбачено сприяти діяльності громадських організацій інвалідів їх підприємств та організацій, не допускати випадків позбавлення приміщень, в яких вони проводять свою статутну діяльність, Житомирською обласною радою 26.07.2005 року було прийняте рішення № 746 про передачу приміщень заводу на баланс комунальному підприємству по експлуатації адмінбудинків обласної ради та припинення постійного користування частиною приміщення за адресою: м. Житомир вул. Домбровського 38.

В рішенні Київського апеляційного адміністративного суду від 04.10.2011 року зазначається, що Житомирська обласна рада виступає, як орган державної влади, який прийняв рішення саме публічно-правового характеру, що не відповідають нормам чинного законодавства і автоматично спонукають їх порушення.
На підставі вказаного судового рішення, прокуратурою Житомирської області необхідно було внести протест на рішення Житомирської обласної ради № 746 від 26.07.2005 року, звернутися до суду про визнання його нечинним і скасувати його.
Але цього зроблено не було.

Натомість, порушуючи вищевказані нормативно-правові акти, першим заступником прокурора Житомирської області було подано позов до господарського суду Житомирської області з вимогою зобов'язати Житомирський обласний Фонд соціального захисту інвалідів передати частину приміщення у м. Житомирі по вул. Домбровського, 38 загальною площею 3884,4 кв. м. з надвірною будівлею складом металів загальною площею 72 кв. м. на баланс комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної Ради. Рішенням господарського суду Житомирської області від 04 лютого 2013 року по справі № 5/97-НМ дана позовна вимога була задоволена.

Постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 15 травня 2013 року дане рішення було скасовано, та прийнято в цій частині нове рішення - відмовити в позові першому заступнику прокурора Житомирської області.

Постановою Вищого Господарського суду України від 15 липня 2013 року постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 15 травня 2013 року залишено без змін.


Подальше посилання зацікавлених депутатів та чиновників на рішення Житомирської обласної ради від 26.07.2005 року № 746 в частині зобов'язання Житомирського обласного Фонду соціального захисту інвалідів передати спірне приміщення є безпідставним не зважаючи на те, що по суті воно є чинним та ніким не скасовано. В даній ситуації слід керуватися приписами ст. 144 Конституції України згідно з якою рішення органу місцевого самоврядування з мотивів його невідповідності Конституції чи законам України зупиняється в установленому законом порядку.

Все вищевказане підтверджує факт того, що до цього часу на балансі та у постійному користуванні Житомирського обласного Фонду соціального захисту інвалідів перебуває частина приміщення у м. Житомирі по вул.Домбровського, 38 загальною площею 3884,4 кв. м. з надвірною будівлею складом металів загальною площею 72 кв. м. і немає підстав для їх передачі на баланс комунального підприємства по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної Ради. Крім того,

Депутатам Житомирської обласної ради слід уважно вивчити положення Конституції України, як основного закону держави, та при прийнятті рішень чи вчиненні дій керуватися тільки законодавчими нормами, а не власними амбіціями.
Депутату Житомирської обласної ради Дмитру Кропачову та чиновникам обласної ради, які грубо порушують законодавство, окремо хочу акцентувати увагу на деяких статтях Конституції і нормативно-правових актів.

Відповідно до ст.124 Конституції України правосуддя в Україні здійснюється виключно судами. Делегування функцій судів, а також привласнення цих функцій іншими органами чи посадовими особами не допускаються.

В Рішеннях Конституційного Суду № 8-рп/2002 від 07.05.2002 року, № 15-рп/2002 від 09.07.2002року зазначено, що юрисдикція судів поширюється на всі правовідносини, що виникають у державі ( тобто і на ті правовідносини, які виникли між Житомирським обласним Фондом соціального захисту інвалідів та Житомирською обласною радою).

Судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України. (Офіційне тлумачення статті 124 див. в Рішенні Конституційного Суду № 9-зп (v009p710-97 ) від 25.12.97).

Відповідно до ст. 382 Кримінального кодексу України умисне невиконання вироку, рішення, ухвали постанови суду, що набрали законної сили або перешкоджання їх виконанню, дії які вчинені службовою особою, яка займає відповідальне, або с особливо відповідальне становище, якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб караються позбавленням волі та позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю.

В діях голови бюджетної комісії Житомирської обласної ради Дмитра Кропачова та керівництва комунальної установи „Агенція з питань регіонального розвитку” вчинених 24.04.2015 та 25.04.2015 року є ознаки злочинних діянь, передбачених ст. 206 Кримінального кодексу України (протидія законній господарській діяльності) за які передбачена кримінальна відповідати.

Громадськість міста та області обурена тим, що у вкрай важкий для України час, безпідставно викидаються десятки тисяч коштів із обласного бюджету (50 тисяч грн. на місяць) для оплати за наданні послуги охоронній фірмі за цілодобове чергування біля приміщення у м. Житомирі по вул. Домбровського, 38. Ці кошти, які можна було б використати для сімей загиблих захисників України, для лікування хворих, на потреби армії чи для організації життя вимушених переселенців слід повернути до бюджету притягнувши до повної матеріальної відповідальності винних у цьому осіб.

Про моральну сторону цієї історії я не кажу нічого.
Лише одне те, що Дмитро Кропачов, як керівник підприємства, ігноруючи законодавство не бажає працевлаштовувати на своєму підприємстві інвалідів і сплачує за це штрафи (звіт про зайнятість і працевлаштування інвалідів за 2014 рік) красномовно говорить про те, що він, як депутат, ніколи не буде відстоювати інтереси простого народу.

Своїх „героїв” та їх прихильників і помічників, що не в боях із ворогом, а у боях із людьми з обмеженими фізичними можливостями знайшли собі „славу” повинна знати Житомирщина для того, щоб більше вони ніколи не змогли стати депутатами будь-яких рівнів або займати керівні посади.
Лише об’єднавшись разом прості люди зможуть дати відсіч і ворогу на сході України і нерадивим депутатам та чиновникам при владі.

Наталія Циганчук – кандидат юридичних наук,
Заслужений юрист України,
голова г/о «Стоп, корупція»

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення