Житомирщина: Нові політичні прогнози на сьогодні!

Житомирщина: Нові політичні прогнози на сьогодні!

29.07 08:56    
Здавалося, що після гучної перемоги на президентських і парламентських виборах 2014 року блоку Петра Порошенка, сам Петро Порошенко та політики від нього, остаточно взяли владу в свої «надійні» бізнесові руки та щільно зачистили поле від політичних опонентів табору так званого демократичного спрямування. Ай ген і ні, варто було всього в місячний термін відбутися низці гучних подій, як то мукачевська перестрілка, внесення з під сукна змін до Конституції України, нікчемні та безглузді вибори в Чернігові і процес , як то кажуть пішов, полетів і побіг семимильними кроками.

На думку авторитетних експертів тільки за останній місяць рейтинг президента та його політичної сили впав на +- 10%, що є рекордно швидким падінням за всю сьогоднішню історію управління державою.

А що роблять основні політичні, бізнесові і вже і особистісні опоненти в особі, наприклад Ігоря Коломойського? Як виявилося, вони не сплять, а створюють нові політичні течії, партії, та планують йти на вибори до органів місцевого самоврядування вже восени 2015 року.

Отож, до Житомира їде Віталій Купрій представляти нову політичну силу партію УКРОП. Віталій має гарну західну (австралійську) освіту, політичний досвід в декількох виборчих компаніях в Дніпродзержинську, нині депутат Верховної Ради 8 скликання, мажоритарник від блоку Петра Порошенка вийшов з цього блоку в травні 2015р.

Головна інтрига створення пп полягає в тому, що Житомирська область на відміну від доброго десятка областей Сходу, Півдня і Заходу країни не є в лоні впливу І.Коломойського, а отже не має перевіреного роками організаційного менеджменту. Маю інформація про те, що ось вже декілька місяців Рустам Раупов, екс-голова обласної пп УДАР та еск-депутат ВР 7 скликання плідно працює з В.Купрієм, і є саме тією особою, яка буде представляти інтереси цієї політичної сили на наших теренах.

Звісна річ, що нове-старе обличчя куратора або очільника партії потягне за собою і ударівські кадри, УДАР, після злиття, а точніше сказати планового знівелювання блоком Петра Порошенка по суті перестав вести будь яку діяльність не рахуючи факт формального існування і юридичної реєстрації.

Правда, Р.Раупов до недавного часу симпатизував і фактично представляв в Житомирі і «Народний контроль» Дмитра Добродомова, про що відкрито писав і публікував в місцевих виданнях.

Але у нас, у українців так частенько буває, що одразу беруться за дві-три політичних сили та дивляться, яка з них виявиться більш перспективна і ресурсна.

Прогнозую, що кадрові несподіванки на цьому не закінчується, бо на сьогодні чимала кількість житомирян все ще і досі живе і працює в Києві, а отже, мріє повернутися до рідних пенатів та зайняти місце під вже спекотним політичним сонцем. Отож, сміливо представляю і Віктора Бондара, житомирянина, координатора проектів Міжнародного товариства прав людина в української секції, громадського діяча з багаторічним досвідом.

Думаю, це перелік імен можна продовжувати і продовжувати, бо, насправді, зміни в сьогоднішньому політикумі давно вже назріли, і то кардинальні, і ніякі штучні перепони не можуть бути їм серйозною завадою на цьому шляху.

Чому І.Коломойський започаткував новий проект запитаєте Ви, а тому, що після багаторічного плідної співпраці, а на сьогодні «розірвання» контракту і припинення фінансування пп «Обєднання Самопоміч», яка не повністю виправдала вкладені кошти, надії та сподівання, виставивши останній багатомільйонні рахунки до сплати, олігарх вирішив відкрито і відверто створити вже суто «свою» політичну силу і йти з нею, у поки що місцеву владу всіх рівнів.

Отож, монополія на ведення політичної діяльності в Україні зазнала чергової невдачі, нині, як гриби після дощу будуть з’являтися, набирати оберти та заходити у владу нові політичні партії, проекти, як то «Правий Сектор», «УКРОП», «Народний Контроль, тощо.

Панове, не поспішайте остаточно визначатися, ще встигнете, адже на підході політичний проект Сергія Капліна, багатьох інших сьогоднішніх депутатів ВР, молодих та дуже амбіційних осіб на кштал Анни Гопко, Мустафи Наєма, Сергія Лещенка, Єгора Соболева, Світлатна Заліщук та багатьох інших, доволі перспективних і ідеологічно спрямованих осіб.

І на останок, я абсолютно не здивуюся, якщо, якусь з сьогоднішній або завтрашніх нових політичних партій на Житомирщині очолить Борислав Розенблат, правда, за тієї умови що йому відмовлять нині очолити БПП-Солідарність та обласний штаб на виборчу компанію 2015р, а в нього, на цю партійну позицію в області дуже, і дуже великі, і наміри, і сподівання...

Володимир Піньковський, ЖИТОМИРСЬКІ БЛОГИ

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення