На Житомирщині нема територій, огороджених колючим дротом

На Житомирщині нема територій, огороджених колючим дротом?

25.09 09:16    
Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в Прес-службі Житомирської облради, 22 вересня голова Житомирської обласної ради Віталій Француз провів прес-конференцію, головним питанням якої були рішення 21 сесії облради щодо надання у користування мисливських угідь.

Поштовхом для цього стали численні факти подачі невірної, перекрученої, або такої, що не відповідає дійсності інформації щодо надання цих самих угідь та перебігу подій на 21 сесії, при розгляді цих питань.
На прес-конференцію були запрошені представники ЗМІ, громадських організацій та керівники профільних управлінь.

Журналісти мали змогу поставити питання та почути вичерпні відповіді на всі питання Ігорю Рибинському, генеральному директору обласного КП «Житомироблагроліс», голові фракції СПУ в облраді та голові комісії з питань екології та використання природних ресурсів, Сергію Гринчуку, начальнику державного управління охорони навколишнього середовища в Житомирській області, Олександру Безсмертному, голові обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, Юрію Захожому, заступнику начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства з питань мисливського господарства та голова фракції «Блок Юлії Тимошенко» в облраді Вадим Кривенко.

Було запропоновано саме такий формат зустрічі і з таким складом через те, що саме ці посадовці, які мають відношення до розгляду питань мисливських угідь, тобто дають ті чи інші дозвільні документи і контролюють.

Після сесії деякі ЗМІ почали поширювати неправдиву інформацію про те, що обласною радою були роздані в оренду землі. Ось як прокоментував це питання Віталій Француз: «В оренду ніякі землі обласна рада не давала, оскільки вона не має у власності земель».

Відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» мисливське угіддя – це ділянки суші та водного простору, на яких перебувають мисливські тварини і які можуть бути використані для ведення мисливського господарства. Користувачі мисливських угідь – це спеціалізовані мисливські господарства, інші підприємства, установи та організації, в яких створені спеціалізовані підрозділі для ведення мисливського господарства з наданням їм у користування мисливських угідь. Державне регулювання мисливських господарств на території області мисливських господарств здійснює обласна державна адміністрація, житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства, управління охорони навколишнього природного середовища. Крім того, до компетенції обласного управління лісового та мисливського господарства належить подання документів з питань надання у користування мисливських угідь, організація роботи з укладання з користувачами мисливських угідь договорів про умови ведення мисливського господарства та здійснення контролю за виконанням цих договорів. Обласна рада, згідно статті 9 закону «Про мисливське господарство та полювання»,має такі повноваження: вирішення в установленому порядку питань надання в користування мисливських угідь.

Щодо телеграми. За зняття усіх питань, яке було ініційовано фракцією БЮТ після зачитання телеграми та короткої перерви, про надання мисливських угідь проголосували лише 37 депутатів, тому порядок денний лишився незмінним.
Одне з питань, яке цікавило журналістів – це господарська діяльність товариств, яким надані у користування угіддя. Юрій Захожий пояснив: «Ця діяльність включає такі напрямки: розведення тварин, їх охорона, підкормка. А це в свою чергу потребує чималих затрат».

Також Юрій Васильович запевнив, що на Житомирщині нема територій, огороджених колючим дротом чи вольєрами. І будь – який місцевий житель, навіть не член товариства, може зайти в ліс на полювання, якщо він придбав ліцензію. А перебування людей, які прийшли до лісу за грибами чи ягодами взагалі ні в якій мірі не обмежується.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення