Василь Стах: Бажання влади сподобатися виборцям напередодні дня голосування коштуватиме обласному бюджету понад 70 млн грн

07.10 22:48    
Василь Стах: Бажання влади сподобатися виборцям напередодні дня голосування коштуватиме обласному бюджету понад 70 млн грн

Про це депутат фракції Всеукраїнської Чорнобильської Народної Партії "За добробут та соціальний захист народу" Житомирської обласної ради Василь Стах повідомив через власну сторінку на Facebook напередодні 34 пленарного засідання облради:

"Ми уже багато чули безвідповідальних заяв найвищих державних посадових осіб України. Одна із них про те, що стан вітчизняної економіки дозволяє підняти розмір заробітних плат, пенсій та стипендій не з 1 грудня, як планувалося раніше, а з 1 вересня.

Я не проти збільшення таких виплат, і, зокрема, зарплат бюджетникам. Більше того, вважаю, воно мало би відповідати щонайменше рівню інфляції. Зараз він складає біля 40-ка відсотків. А на кінець року, згідно з прогнозами Міжнародного валютного фонду, вийде на цифру 50-ть відсотків. Натомість уряд пропонує збільшити мінімальну заробітну плату з 1218 грн. до 1378 грн. Тобто, трохи більше ніж на 13 відсотків.

Причому, додаткова потреба у коштах на заробітну плату та стипендії працівникам і студентам комунальних закладів Житомирської обласної ради обійдеться обласному бюджету майже у 100 млн. грн. З яких понад 70 млн. грн. - власні надходження обласного бюджету. Хоч ця сума мала би надійти у вигляді державних субвенцій з Державного бюджету.

Іншими словами, замість того, щоб спрямовувати свої кошти на підвищення енергоефективності обласних комунальних об'єктів, якості надання ними медичних та інших послуг, поліпшення харчування у них тощо, ми змушені закривати ними безвідповідальну обіцянку влади, яка вирішила у такий спосіб сподобатися виборцям напередодні дня голосування. Так, частково ці кошти згодом найпевніше будуть поверненні. Але далеко не всі. Та й дорогоцінний час щодо їх ефективного використання безповоротно буде втрачено.

І кілька слів до питання так званої децентралізації. З Державного фонду регіонального розвитку Житомирщина у поточному році мала отримати 120 млн. грн. Згодом ця сума була зменшена на 5 млн. грн. На які видатки спрямувати ці кошти, Уряду пропонувала робоча група у складі кількох осіб, затверджена спільним розпорядженням керівництва області. Про діяльність даної робочої групи, як відомо, критично висловлювався голова постійної депутатської комісії з питань бюджету і комунальної власності обласної ради. Зараз не беруся оцінювати правильність ухвалення КМУ нормативно-правового акту щодо 115 млн. грн. фонду регіонального розвитку для Житомирської області, але спосіб прийняття такого рішення - без обговорення в районних, міських та обласній радах - яскраве свідчення ставлення центру до думки на місцях. Хоч мушу визнати, з формальної точки зору - усе в рамках закону".
Василь Стах: Бажання влади сподобатися виборцям напередодні дня голосування коштуватиме обласному бюджету понад 70 млн грн

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення