Інтелігенція Житомирщини просить об’єднатись навколо одного кандидата

Інтелігенція Житомирщини просить об’єднатись навколо одного кандидата

12.10 09:41    
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в Оргкомітеті зборів інтелігенції, в суботу, 10 жовтня в Житомирі в актовому залі державної телерадіокомпанії відбулось зібрання інтелігенції Житомирської області, учасники якого закликали згуртуватись навколо та підтримати єдиного кандидата в президенти від демократичних сил Юлію Тимошенко.

Зібрання, яке об’єднало більше 300 представників інтелігенції області, розпочалось урочисто і святково виступом легендарного хорового колективу Житомирщини – капели «Орея», який надихнув еліту області духовним гімном України «Боже єдиний». Знаковим для більшості присутніх стало те, що головуючим на заході було обрано шановану в області людину – колишнього голову обласної ради Архипа Борисовича Войтенко. Він закликав присутніх висловитись щодо свого бачення майбутніх президентських виборів та участі та бачення майбутнього нашої країни. Серед виступаючих були люди різних професій, релігійних конфесій, віку та навіть політичної приналежності, але всіх їх об’єднала єдина турбота про майбутнє держави. Лейтмотивом зібрання можна сміливо вважати переконання людей в тому, що по-перше інтелігенція не повинна стояти осторонь політичних процесів в державі, по-друге – зарази майбутнього України потрібно об’єднатись навколо єдиного кандидата від демократичних сил, що має реальні шанси вибороти перемогу на президентських виборах та повести людей у майбутнє. Цим кандидатом, на їх переконання, є Юлія Володимирівна Тимошенко. Кожен з представників громадськості по-своєму висловлював свою позицію. Хтось, як до прикладу, голова обласної спілки художників Василь Кондратюк з притаманною митцям творчою позицією, перш за все побачив у прем’єрці чарівну жінку. Він закликав чоловіків політиків поступитись місцем жінці. Медики ж, навпаки висловлювались з прагматичної позиції. Так, голова постійної комісії з питань охорони здоров’я Житомирської обласної ради, головний лікар одного з медичних закладів області Володимир Головаков розповів про те, які зрушення прийшли в медицину завдяки роботі Юлії Тимошенко. «Зараз, як ніколи раніше велика увага приділяється медицині на різних рівнях.
Закуповується обладнання, транспорт, відроджується сільська медицина, ФАПи та амбулаторії, - сказав він, - це не гамм-ніж президента, який так ніхто і не побачив, а реальні дії, які ми – медики вже відчули та повірили, що нам і надалі сприятимуть в роботі на благо нації». Він висловив думку багатьох, сказавши, що медики не можуть і не повинні бути поза політикою, адже як і решта громадян вони живуть і працюють в країні і хочу впливати на її майбутнє. Закликаючи підтримати Юлію Тимошенко, як кандидата на президентську посаду, він сказав: «Разом ми сильні, разом ми переможемо».

Багато з виступаючих, як наприклад представниця підприємців виконавчий директор ЗАТ «Український вірусологічний центр» Світлана Гресь, говорили про те, що роль інтелігенції в майбутньому нації не остання, а навпаки має бути першою: «Здавна люди освічені користувались повагою співвітчизників, виступаючи порадниками та джерелом мудрості. Думаю, багато людей в цьому залі, пам’ятаючи про це, будуть свідомі того, багато залежить саме від нас».

З кожним виступом було зрозуміло, що представники місцевої еліти не байдужі та глибоко хвилюються за майбутнє України. Про це говорили і священики, і театрали, освітяни і медики, науковці і викладачі, журналісти. Деякі, як ректор інституту журналістики Андрій Близнюк закликав Юлію Тимошенко не повторювати помилку 2004 року, коли фактично свою перемогу на виборах вона віддала іншій людині. Виступи тривали близько години та були об’єднані єдиною думкою – зараз переломний для країни момент, який потребує консолідації та об’єднання всіх патріотичних сил навколо єдиного кандидата від демократичних сил Юлії Тимошенко.

Підсумовуючи результати зібрання, головуючий Архип Войтенко наголосив на тому, що сьогоднішній захід це не результат, а лише початок довгої роботи на майбутнє України.

286 представників інтелігенції підписали звернення до політиків. Серед підписантів відомі лідери області директор фонду соціального страхування Микола Дегліс, , вчитель, заслужений вчитель України, голова правління громадського об’єднання художників-земляків «Пулинське земляцтво» Леонід Фесенко, завідувач Кафедрою мікробіології, вірусології епізоонтології Житомирського національного агроекологічного університету, доктор наук, професор Галатюк Олександр, директор філології та журналістики ЖДУ ім.. І.Франка, д.ф.н., професор Віктор Мойсієнко, ректор Житомирського інституту медсестринства, доктор медичних наук, заслужений лікар України Віктор Шатило, голова добровільної асоціації працівників О.В.С., системи охорони здоров’я, освіти і науки та інших категорій громадян Житомирської області, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи «Дзвони Чорнобиля» Леонід Антонюк та інші.

Вони закликали політиків, які планують висуватись на посаду президента України в ім’я держави та народу забути про свої суперечки, відкинути власні амбіції, не розпорошувати голосів та об’єднатись навколо єдиного реального кандидата від демократичних сил – Юлії Тимошенко.

RuporZT


Коментарів: 1 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Коментар
Микола - 13 жовтня 2009 15:37   
Юля - це не варіант! Особливо для Житомирщини!
Єдиним можливим позитивним зрушенням для нас і всієї України є Олег Тягнибок! Хоча на місці президента він зможе зробити не більше за Ющенка. Слід повернути повноваження президента, які були передані премєру. Бо так кожен на посту президента виглядатиме як тряпка.
А юля зараз керує державою і ви Житомиряни вірите що для вас щось зміниться ще? За неї можна голосувати тільки коли вам зараз добре, але так можна сказати лише про одиниці!
кино онлайн
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 09:37
На Миколаївщині судитимуть посадовця лісгоспу, якого ДБ ...
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення