Голова Житомирського ЄЦ: Кожен летальний випадок молодої людини має розглядатися на найвищому міністерському рівні

Голова Житомирського ЄЦ: Кожен летальний випадок молодої людини має розглядатися на найвищому міністерському рівні

30.10 08:54    
Як повідомили Інтернет-порталу Рупор Житомира в прес-службі обласної організації Єдиного Центру, Голова Житомирської міської організації Єдиного Центру, депутат Житомирської міської ради, головний лікар клініки «Медібор» Віктор Борщівський вважає, що держава й галузь медицини, зокрема, має ставитись уважно та відповідально до життя й здоров’я кожної людини.

Таку думку Віктор Михайлович висловив щодо збільшення в Україні кількості хворих на гострі респіраторні захворювання та оприлюднення в засобах масової інформації даних щодо 20 смертей за жовтень в Західних областях України від попереднього діагнозу «пневмонія».

«В період ризиків захворіти інфекційними чи вірусними хворобами варто обмежити перебування в людних місцях. При потребі, не соромитись й застосовувати такі засоби індивідуального захисту, як марлеві пов’язки, або одноразові маски, які можна придбати в будь-яких аптеках», - радить Віктор Михайлович.

Також, на думку лікаря, «гарною підтримкою організму можуть стати антивірусні препарати та вітамінні комплекси, яких є достатньо в аптеках. Не варто забувати про відомі народні методи: цибулю та часник». Щодо можливості підвищення цін, як це зазвичай буває під час збільшення попиту на ті, чи інші ліки, Борщівський зазначає:

«Багато залежить від держави в цій ситуації. Контролюючі органи повинні виконувати свою функцію, щоб недобросовісні фармацевти, які не втрачають можливості заробити й будують бізнес на людському горі, не підвищували не обґрунтовано ціни на медикаменти».

Також, на думку Віктора Михайловича, у ситуаціях збільшення захворюваності, багато залежить від вчасного реагування медичної галузі.

«Звичайно, при перших проявах хвороби необхідно звертатись до лікаря. Проте, коли хворий звертається до медичного закладу, не завжди отримує допомогу належного рівня. Держава має бути уважною до проблем медичної галузі, а медичні установи відповідально та професійно підходити до кожного хворого. Летальні випадки ж, особливо серед дітей та людей молодого віку, потрібно розглядати не лише на рівні керівництва тих чи інших медичних установ, а на найвищому міністерському рівні, щоб жодним чином не допустити подібного в майбутньому», - наголошує Борщівський.

Нагадаємо, у середу на прес-конференції перший заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець повідомив, що у жовтні в трьох західних областях України з попереднім діагнозом «пневмонія» померло 20 людей.
Й лише вчора протиепідемічна комісія рекомендувала навчальним закладам призупинити навчальний процес на 14 днів. Відтепер в навчальних закладах Тернопільської та Івано-Франківської областей у зв'язку з розповсюдженням грипу оголошено карантин. Зупинено навчання в 10-ти вишах, 11 ПТУ і коледжах.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення