Житомирський нардеп розповів, як планується змінити роботу Верховної Ради

Житомирський нардеп розповів, як планується змінити роботу Верховної Ради

04.05 12:40    
Заступник голови Комітету ВР з питань Регламенту Володимир Арешонков розповів, про підготовку законопроекту, яким планується змінити формат роботи народних депутатів

Незабаром у парламенті планують збільшити кількість годин відведених на роботу у сесійній залі та для проведення дебатів з урядовцями. Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповів заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи парламенту Володимир Арешонков.

За словами народного депутата, законопроект, яким планується внесення змін до Регламенту ВР, готувався за часті міжнародних експертів та представників європарламенту. Серед новел — збільшення годин роботи у сесійній залі.

“Готуються серйозні зміни до регламенту. Починаючи від режиму роботи ВР. У нас основні дні, коли проходять голосування — вівторок і четвер, в середу ми працюємо тільки до обіду, після обіду — в комітетах. В п’ятницю у нас день уряду. Зранку година звіту, потім депзапити і так далі. Тобто по суті у нас два основні дні, коли ми голосуємо за законопроекти — це вівторок і четвер. Цього однозначно не достатньо. Тому ми зараз ведемо мову про зміни — буде збільшено години роботи саме у сесійній залі. Тільки понеділок буде відводитись для роботи у комітетах, тоді ж буде засідати Погоджувальна рада. Це те що стосується самого графіку роботи. Години більш за все будуть так як і є, з 10 до 18”, — розповів нардеп, додавши, що детально тривалість робочого дня ще не обговорювалась, але години роботи у сесійні залі однозначно будуть збільшені.

За словами В.Арешонкова ймовірно, що для активного голосування законопроектів будуть відведені три дня сесійного тижня.

“Планується зміна підготовки і опрацювання законопроектів у комітетах. На сьогодні кожен депутат має право подати законопроект на будь-яку тематику за суто формальних умов. Тобто, якщо юридично оформлені правильно документи ми зобов’язані прийняти цей законопроект і направити його в комітети для роботи. У нас на сьогодні біля 7 тис. законопроектів знаходяться на розгляді. Тобто, маса дрібних законопроектів, які скажімо вносять окремі зміни в якісь пункти діючих законів. Це не правильний підхід, він відволікає від роботи над глобальними законами”, — зауважив нардеп.

За його словами, планується ретельніше підійти до вивчення законопроектів на етапі їх внесення — проекти проходитимуть експертну оцінку та вивчення у комітетах і з них відбиратимуться у першу чергу ті, які мають на меті суттєві зміни та, що внесені групою нардепів чи фракцією, а не окремим парламентарем. Також надаватиметься перевага новаторським законопроектам.

“Також планується посилити відповідальність депутатів за невиконання ними своїх депутатських обов’язків. Розглядається питання про відлучення депутатів, пропонувалось від 5, потім 10, сьогодні внесені зміни до 20 засідань ВР, у випадку якщо повторно йдуть порушення після накладання на них санкцій — може ставитися питання про механізм позбавлення мандату. Безперечно і фінансові санкції з публікацією в усіх ЗМІ — якщо депутат не відвідує, пропускає робочі дні. Тобто, посилюємо санкції і відповідальність по відношенню до депутатів”, — розповів член комітету з питань Регламенту.

Законопроект планується винести на розгляд після травневих свят.

“Перед святами його отримали всі наші фракції і до 29 квітня вони мають дати свої пропозиції стосовно цього законопроекту. І в травні місяці ми його виносимо вже на розгляд ВР. Його треба приймати невідкладно, тому що відверто кажучи сьогодні почуваються вільно деякі наші колеги, тому дисципліну потрібно більш жорстко встановлювати. Я прихильник цього”, — сказав В.Арешонков.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 09:39
Унікальні палеонтологічні цінності – скам’янілі ракоско ...
Сьогодні 09:38
Україна та Німеччина розпочинають розробку нового проек ...
Вчора 23:45
БЕБ у Києві викрило незаконне казино під прикриттям спо ...
Вчора 23:45
За два роки війни проректор державного університету отр ...
Вчора 23:43
23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення