Губернатор Житомирщини розповів про нові інвестиції та робочі місця

26.05 10:59    
Губернатор Житомирщини розповів про нові інвестиції та робочі місця

Підприємства з іноземними інвестиціями активно працюють і розвиваються на Житомирщині. Голова облдержадміністрації Сергій Машковський неодноразово заявляв про відкритість влади області до інвесторів. Відповідного сприяння для розвитку бізнесу та залучення в регіон інвестицій керівник області вимагає і від представників місцевої влади.

«Від залучення інвестицій та розвитку виробництва залежить і кількість нових робочих місць, і наповнення бюджетів усіх рівнів, а відтак – і розвитку регіону в цілому. Тому від місцевої влади вимагається створення належних умов для оптимального використання місцевих ресурсів, насамперед, земельних», – сказав голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський.

На його думку, місцева влада й усі державні установи мають у прискореному режимі надавати усі погодження та розглядати питання землевідведення, якщо йдеться про розширення чи створення нового виробництва.

Для того, аби бізнес отримав комфортні умови, а дозвільні процедури були максимально простими, без адміністративного тиску, при облдержадміністрації створено Раду з питань залучення інвестицій. У результаті роботи ради підписано низку меморандумів про співробітництво органів влади із місцевим та іноземним бізнесом.

Яскравий приклад успішного іноземного бізнесу з повним сприянням органів влади – підприємство ТОВ «Кромберг енд Шуберт Житомир». Компанія працює у Житомирському районі та впроваджує інвестиційний проект з виробництва електротехнічного та оптичного устаткування для автомобілів провідних європейських автоконцернів загальною вартістю 30 млн. євро. Вже в перші місяці роботи на підприємстві працевлаштовано 1006 працівників. Загалом планується створити понад 5000 робочих місць до 2018 року.

Нещодавно голова ОДА Сергій Машковський відвідав приватне сільськогосподарське підприємство «Україна» у Попільнянському районі. У селі Почуйки реалізовано інвестиційний проект із будівництва молочно-товарної ферми по утриманню великої рогатої худоби на 1000 голів. Загальна сума освоєних інвестицій становить 160 млн. грн. На підприємстві працює 120 людей. Середня заробітна плата складає понад 5 тисяч гривень. Зараз підприємство розширює потужності насіннєвого заводу, де ще буде створено більше 200 робочих місць.

Завдяки реалізації економічних реформ Президента України, область за підсумком 2015 року піднялася на 10 позицій серед регіонів з соціально-економічного розвитку.

«Найкращий соціальний захист працездатного населення – це наявність роботи і гідної заробітної плати. Тому підвищення рівня зайнятості населення та розвиток ринку праці є одним із основних стратегічних напрямів нашої діяльності, – наголосив голова ЖОДА. – На виконання доручень Президента України щодо сприяння працевлаштуванню випускників вузів та скорочення безробіття серед молоді, в першу чергу, ми залучаємо інвестиції в область, тим самим стимулюючи економічне зростання і створення нових високооплачуваних робочих місць».

В непрості часи ми живемо, є чимало питань і викликів, але розвиток Житомирщини і держави в цілому починається зі стабільного життя наших людей, – упевнений керівник області.
Губернатор Житомирщини розповів про нові інвестиції та робочі місця

Робота на підприємстві ТОВ «Кромберг енд Шуберт Житомир
Губернатор Житомирщини розповів про нові інвестиції та робочі місця

Приватне сільськогосподарське підприємство «Україна» у Попільнянському районi
Губернатор Житомирщини розповів про нові інвестиції та робочі місця

Губернатор Житомирщини розповів про нові інвестиції та робочі місця

Будівництво насіннєвого заводу в с. Почуйки Попільнянського району

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення