Губернатор Житомирщини натякнув директору Понінківської фабрики на повторну перевірку: Я ж не полінуюсь - приїду

16.06 11:46    
Сергій Машковський директору Понінківської фабрики: Маєте виконати взяті на себе зобов’язання. ФОТО

Губернатор Житомирщини натякнув директору Понінківської фабрики на повторну перевірку: Я ж не полінуюсь - приїду

Забруднену воду з річки Хомора, що є загрозою для понад 100 тис. жителів Житомирської області та Хмельниччини, невдовзі розпочнуть комплексно очищувати.

Такі результати робочої поїздки голови облдержадміністрації Сергія Машковського до сусідньої області та зустрічі із директором Понінківської картонно-паперової фабрики Сергієм Коренєвим.

15 червня керівник області разом із керівництвом Баранівського району, екологами та представниками санітарно-епідеміологічних служб Житомирської області оглянули екологічний стан річки Хомора від Першотравенська до межі Житомирської і Хмельницької областей та зустрілися із керівництвом підприємства, яке у тому числі робить скиди у воду. Прискіплива увага саме до цього виробництва через те, що раніше фабрика не допустила перевірку на підприємство та не було розуміння ситуації з боку її керівництва. Голова ОДА приїхав особисто, аби пересвідчитися у тому, що фабрика розпочала конкретні дії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

«Знайти винних – це найпростіше. Ми ж хочемо не говорити про проблему, а вирішити її. І хоч ви є активним бюджетоутворюючим підприємством Полонського району, це не дає вам права ставити під загрозу екологічну ситуацію. Ремонт очисних споруд – це не жест доброти від вашої сторони. Це ваші прямі зобов’язання: відремонтувати споруди, що перебувають на балансі вашого ж підприємства», – сказав Сергій Машковський.

Керівник фабрики Сергій Коренєв не відмовляється від необхідності ремонту очисних, які дісталися підприємству від радянських часів. «Ми підготували та надали Житомирській ОДА перелік робіт з ремонту очисних споруд. Він складається із 28 пунктів і має конкретні терміни виконання. Виконаємо всі взяті на себе зобов’язання», – повідомив директор. Серед основних заходів, що вже виконано та в процесі – ремонт відстійника №1, чистка і поглиблення площ для накопичення осадів і мулу, ремонт вторинного відстійника та поверхневого аератора, що дозволить забезпечити процес не лише механічної, а й біологічної очистки відходів.

Після огляду процесів виробництва та ремонтних робіт на очисних голова ОДА підкреслив, що переконався у серйозності намірів фабрики, яка посилила процес очищення стоків та продовжить вдосконалювати систему очистки.

«Ці темпи вирішення проблеми, однозначно, не повинні знижуватися. Повірте: я не полінуюсь і приїду після завершення всіх ремонтних робіт», – запевнив голова ОДА керівництво фабрики.

Важливим є не лише очищення стоків, а передовсім – ліквідація уже існуючих наслідків забруднення води та упередження поширення ситуації інші райони. Ця проблема, – наголошують сторони, – комплексна і стосується не тільки Понінківської фабрики та нашої області, а в цілому підприємств із двох областей.
Губернатор Житомирщини натякнув директору Понінківської фабрики на повторну перевірку: Я ж не полінуюсь - приїду

Керівництво паперової фабрики запевнило голову ОДА у спрямування максимальних зусиль на очищення забрудненої води: «Ми готові використовувати власну техніку за власний кошт для очищення мулу з річки. Виконаємо всі роботи, які озвучуємо та сприятимемо відновленню річки. Ми вже закінчуємо роботи щодо своїх фільтраційних полів».

Зі свого боку Житомирщина триматиме на контролі процес очищення річки та сприятиме цьому механізму.

Результатом круглого столу та переговорів обласної влади та бізнесу буде спільний протокол дій із конкретними термінами та виконавцями робіт з очищення річки.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Сьогодні 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
Сьогодні 16:06
СБУ затримала колаборанта, який возив рашистів на ротац ...
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 13:09
Ворог вдарив по Селидовому, загинула жінка
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення