Юрій Павленко: Опозиційний блок - в опозиції до брутальних, нечесних, непрофесійних і ганебних дій, які шкодять і принижують Житомирську область

Юрій Павленко: Опозиційний блок - в опозиції до брутальних, нечесних, непрофесійних і ганебних дій, які шкодять і принижують Житомирську область

24.06 20:59    
24 червня відбулося розширене засідання Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, на якому політрада за участю керівників районних і міських організацій заслухали звіт голови організації, а також затвердили план дій на друге півріччя 2016 року.

В цілому і політрада, і голови районних організацій визнали роботу обласної партійної організації позитивною. Про це заявив народний депутат України, голова регіональної партійної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко під час брифінгу з журналістами.

«Сьогодні обласна організація ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Житомирщини є впливовою політичною силою на Житомирщині, однією з найвпливовіших, з одним із найвищих рейтингів і довірою жителів області. Крім того, за аналізом центрального апарату Житомирська обласна організація входить в трійку найкращих партійних організацій ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ» - підкреслив Юрій Павленко.

Відзначив голова організації також дієву та успішну роботу своїх однопартійців:
«Не дивлячись на те, що ми в опозиції, не дивлячись на те, що ми не маємо представників в виконавчих органах влади, але користуючись нашим авторитетом, ефективною, швидкою, оперативною роботою депутатського корпусу в обласній раді, в районних, міських радах. Нам вдалося по більшості запитів досягти позитивних рішень, або ж змусити владу по цих проблемах почати ґрунтовно і системно працювати. І цей результат навіть кращий ніж у деяких депутатів, які входять у владні фракції.»

Політик наголосив, що його політична сила в опозиції до брутальних, нечесних, непрофесійних і ганебних дій, які шкодять і принижують Житомирську область, але вони завжди готові підтримати, простягнути руку допомоги обласній раді і обласній державній адміністрації, коли мова йде про захист інтересів людей.

За минулі півроку Юрій Павленко провів зустрічі у 18 районах, для того, щоб краще розуміти і відчувати потреби кожної території та її громади. На переконання народного депутата найбільша проблема області, як і країни в цілому – це бідність людей. Кожна сім’я збідніла, у людей немає реальних коштів для того, щоб прогодувати сім’ю, сплатити комунальні послуги і пролікуватися. Не менш важливим проблемним питанням є безробіття, оскільки на Житомирщині закриваються багато підприємств, решта працюють не на повну потужність, немає держзамовлень та втрачені ринки для збуту продукції. Окрім того критична ситуація в області склалася з фермерськими господарствами, які знаходяться майже на межі виживання. Проте завдяки спільним діям ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ з фермерськими організаціями вдалося почати загальнонаціональну дискусію, щодо підтримки фермерських господарств.
Юрій Павленко: Опозиційний блок - в опозиції до брутальних, нечесних, непрофесійних і ганебних дій, які шкодять і принижують Житомирську область

Зупинився політик і на важливому питанні функціонування новоутворених об’єднаних територіальних громад на Житомирщині. За його словами, в результаті проведеного аналізу було виявлено чимало проблем. В процесі децентралізації складним питанням є доля дітей, які опинилися поза законом і захистом держави, оскільки не ухвалено ключове рішення, хто є органом опіки і піклування.

Ситуацію з забезпеченням ліків в області Юрій Павленко назвав катастрофічною, а причиною - не проведені закупівлі. Особливо жахливо те, що вакцин немає і немає можливості їх придбати оскільки, два підприємства, які випускають основні вакцини для дітей закриті на ремонт до 2018 року. Країни, які про це знали заздалегідь придбали наперед потрібні препарати. Щодо України, то за офіційними даними, станом на 16 червня рівень забезпечення основними дитячими медпрепаратами становить лише 16%. Значна проблема і з медичними препаратами для онкохворих. Із 50 позицій необхідних в лікуванні дитячої онкології на сьогоднішній день придбано лише 3, причому 1 заборонено використовувати в лікуванні дітей з онкогематологічними захворюваннями, оскільки він передбачений для дорослих.

«Я переконаний, що два останніх міністра охорони здоров’я, які провалили закупівлю вакцин повинні бути притягнені до кримінальної відповідальності за бездіяльність і величезні жертви, які принесли своєю бездіяльністю. Це один зараз народний депутат, інший відомий грузин» - зазначив голова обласного осередку ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ.

Окрім того, Юрій Павленко звернувся до обласної державної адміністрації провести додаткову перевірку всіх медичних, лікувальних, оздоровчих закладів, де перебувають діти. Оскільки два роки не проводяться перевірки медичних лікувальних закладів області санепідемстанцією, а сьогодні є надзвичайна ситуація, яка підтверджується в інших містах, і кожне місто, кожен оздоровчий заклад там де є діти, там де є харчі, є ризик інфекції, а отже знаходяться в полі небезпеки. Потрібно робити якісні перевірки вже зараз, а не чекати, коли на Житомирщину прийде Ізмаїльська ситуація, наголосив народний депутат.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення