Володимир Піньковський: Не пройшло і року…

Володимир Піньковський: Не пройшло і року…

23.09 10:49    
Як Ви знаєте, 25 жовтня 2015 року відбулись вибори органів місцевого самоврядування, обрані абсолютно нові депутатські корпуси місцевих рад, голови міст, сіл, селищ, до влади прийшли особи виключно по партійних списках. Пора підбивати перші підсумки, бачити перші результати, оцінювати дані передвиборчі обіцянки.

Якщо коротко і в цілому проаналізувати діяльність Житомирської міської ради та її виконавчого комітету, то на мою думку, чітко прослідковується лінія на «порозуміння» щодо спільних корпоративних та приватних інтересів основних діючих гравців, які представлені в вигляді фракцій міської ради, а їх представників в виконавчому комітеті.

Ні, так звані, ідеологічні розбіжності, ні задекларовані програмні цілі, не можуть втримати більшу частину партійного депутатського корпусу долучитися до розподілу міського бюджету, керівних посад в комунальних підприємствах, визначення тендерного переможця у всьому, всьому всьому…

Звісна річ, що в цій гонитві за «успіхом», депутати швидко втратили передвиборчу риторику, назавжди забули рік тому дані обіцянки, а головне, сильно притупився інстинкт самозбереженності, який, як і саперу, дуже і дуже потрібен політику будь якого штибу.

Міська рада цього скликання, як калька каденції депутатського корпусу при Вірі Шелудченко, яка в після-майданівській ситуації спробувала, і максимально задовольнила матеріальні забаганки, як то комуністів, регіоналів, нашо-українців, та всіх інших, таким чином створивши міський моноліт, а насправді, колективну безвідповідальність за розподіл основник бюджетних потоків.

Скандали з мільйонними видатками на фонтан, сінокосами на берегах Тетерева, мільйонами гривень на тролейбуси, які, просто пропали( ні грошей, ні тролейбусів, ні відповідальних), один до одного нагадують сьогоднішню ситуацію з аферою навколо «Українського Дому», ремонту «Ракушки», підвісного моста до Зарічан, тендеру на укладенню плитки в центрі міста, та багато, і багато чого іншого.

Окремої уваги заслуговує проблема постачання води, адже цю тему не експлуатує тільки лінивий градоначальник та пасивна політична партія, і в яку, під цим приводом приводом, «вкачувалося» і буде «вкачуватися» десятки і десятки мільйони міських грошей, яких зібрали зі всіх житомирян.

Пригадую, як і Віра Шелудченко, і Геннадій Зубко (як кандидат в нардепи ВР 2012р.), і Сергій Рижук, і Володимир Дебой, і нещодавно об’єднання «Самопоміч», роздавали всілякі рецепти про якість питної води. На всі ці програми, проекти, а в підсумки прожекти, виділялося, виділяється і буде виділятися мільйони і мільйони народних коштів.

Сьогодні пішли далі, беруть під цю «тему» гроші зі Світового банку, успішно освоять їх, звісна річ, успішно прозвітуються, «повісять» борги на сотні тисяч житомирян на багато років і десятиріч, а якість води, її доставка та забезпечення суттєво не зміниться, та і не може змінитися, бо мета цього, та інших проектів, є, банальне заробляння коштів на всіх, всіх, всіх…

Одним словом в КП Міськводоканал встановлюють велику «пральну» машинку по відмиванню коштів, благо, вода в річці Тетерів для цього, хоч якась ще є.

Висновок напрошується сумний але однозначний, країні потрібні дочасні вибори, принципове пере- форматування політичної системи, низка гучних справ за розкрадання коштів, в тому числі і на місцевому рівні.

Правда, для цього потрібна політична воля вищого керівництва, і Ви знаєте, як не дивно, вона може з’явитися, бо загроза тотального колапсу, хаосу і не керованості, всі ближче і ближче наближається до стін на Банковій, Грушевського, Корольова.

Володимир Піньковський

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення