Сергій Крамаренко: На Житомирщині умови для інвесторів мають бути кращими в Україні

Сергій Крамаренко: На Житомирщині умови для інвесторів мають бути кращими в Україні

16.11 08:18    
Семінар-тренінг «Створення індустріальних парків та запровадження механізму державно-приватного партнерства» відбувся 15 листопада за участі першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка.

Фахівці Міністерства економічного розвитку і торгівлі України розповіли присутнім про новації у законодавстві та нормативно-правових актах щодо додаткового врегулювання механізмів державно-приватного партнерства та функціонування індустріальних парків.

У тренінгу взяли участь представники райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст.

Сергій Крамаренко, звертаючись до учасників семінару, зазначив: «Якщо у кожному районі буде реалізований хоча б один проект у рамках державно - приватного партнерства, то від цього виграватимуть усі – від конкретної громади до всієї області. Перш за все, це економія коштів, що зараз вкрай необхідно, а також підвищення рівня життя людей. У свою чергу, обласна рада усіляко допомагатиме у реалізації цих проектів, адже це наша робота, функція і завдання».

Щодо створення індустріальних парків, то Сергій Крамаренко вважає, що наша область, маючи значний економічний і людський потенціали, природні ресурси, повинна максимально використовувати їх на благо громад.

«Нашій області, для її розвитку, потрібні інвестиції. Ми маємо створювати привабливий інвестиційний клімат для інвесторів і давати їм відповідні гарантії. Наші умови для інвесторів мають бути кращими в Україні, і вони мають знати, що на Житомирщині їх чекають», - наголосив перший заступник голови обласної ради.

Варто зазначити, що Житомирщина була флагманом в України щодо запровадження механізму державно-приватного партнерства. Зокрема, у Малині 10 років тому був запроваджений проект «Енергоефективність та альтернативні джерела енергопостачання». Проект залучив приватного партнера, який перевів котельню з дорогого імпортного газу на місцеве тверде паливо і постачає тепло школам міста, що дає можливість економити на опаленні і підвищути енергетичну незалежність.

До того ж, на території Житомирської області на сьогоднішній день створено 2 індустріальні парки: індустріальний парк «Коростень» (включено до Реєстру індустріальних парків у квітні 2014 року) та індустріальний парк «ЖИТОМИР-СХІД» (включено до Реєстру у жовтні 2016 року). Пріоритетними напрямами діяльності в рамках індустріального парку «ЖИТОМИР-СХІД» визначено виробництво будівельних матеріалів, машинобудування, приладобудування, деревообробка, виробництво товарів легкої та харчової промисловості, ІТ технології, будівництво логістичного центру та центру з технічного обслуговування та ремонту літаків. За попередніми розрахунками, у разі абсолютного заповнення території парку учасниками прогнозується створення близько 1000 робочих місць та залучення близько 33 млн. дол.
Сергій Крамаренко: На Житомирщині умови для інвесторів мають бути кращими в Україні

Прес-служба обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:28
У Чернігові завершено пошуково-рятувальні роботи
Сьогодні 10:10
Через бездіяльність заступника командира військової час ...
Сьогодні 10:09
СБУ затримала ще одного інформатора рф, який наводив ро ...
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення