Тимошенко створила Національний конгрес місцевих та регіональних влад

Тимошенко створила Національний конгрес місцевих та регіональних влад

09.12 08:02    
Кабінет Міністрів України планує вдруге подати до Парламенту заветовані Президентом зміни до бюджетного кодексу про перерозподіл державної скарбниці на користь регіонів держави. Про це заявила очільниця уряду Юлія Тимошенко на урочистих зборах із нагоди Дня місцевого самоврядування, які відбулись у столиці України. У своєму виступі Прем’єр підкреслила – "що проблем в областях багато, але головна з них – це фінансова". Як відреагували на цю ініціативу представники органів самоврядування Житомирщини – дізнавався Іван Поліщук.

У своєму зверненні до представників влади різних рівнів Юлія Тимошенко розкрила власне бачення позитиву від передачі повноважень на місця. За обгрунтуваннями Прем’єра – регіони отримають право розпоряджатися землею. Гроші від податків залишатимуться в місцевих громадах.

Юлія Тимошенко, Прем’єр-міністр України: "Ми з вами створили новий бюджетний кодекс України. Який перерозподіляє фінансові ресурси на користь тих людей, які живуть в громадах, працюють, платять там податки. Це як раз наша головна концепція – що податки залишились там де люди живуть і працюють."

Голова Житомирської облради Віталій Француз, вважає що потреба переформатувати розподіл бюджетних коштів назріла давно. Від того виграють громади на місцях.

Віталій Француз, голова обласної ради: "Сьогодні було озвучено, що нормально буде тоді, коли в 2010р. бюджет буде формуватися 60% для місцевих громад, 40 – в Києві. 2011р- уже 70%".

За ініціативою Прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в Україні було створено Національний конгрес місцевих та регіональних влад, який об'єднав всі асоціації, що представляють органи місцевого самоврядування.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: "Я думаю що керівники держави сьогодні розуміють, що без розвитку місцевого самоврядування, його консолідації не можливий розвиток країни в цілому. Місцеве самоврядування є базою на якому розвивається вся Європа і сьогодні прийнято вірне рішення."

Сергій Сокальський, сільський голова с.Глибочиця Житомирського р-ну: "Держава почала думати про органи місцевого самоврядування і в т.ч. – про селищні та сільські територіальні громади. Це є об’єднуюча та консолідуюча ланка, яка найближчим часом виведе місцеве самоврядування на належний рівень."

Представникам рад Юлія Тимошенко пообіцяла звільняти чиновників Держкомзему, які не видають безкоштовних актів на землю. За її словами після впровадження урядової програми щодо видачі актів - з шести з половиною мільйонів людей, документи отримали лише близько мільйону

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ТРК Житомир
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення