Обрано генерального директора житомирського драмтеатрі ім. І. Кочерги

Обрано генерального директора житомирського драмтеатрі ім. І. Кочерги

10.03 13:35    
Новим генеральним директором комунального підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А.Кочерги» обрано нинішнього керівника Наталію Ростову. За її кандидатуру 10 березня проголосували члени конкурсної комісії під час засідання за участю заступника голови обласної ради Максима Вілівчука та представників громадськості.

На цю посаду претендувало два кандидати – Наталія Ростова, нинішній гендиректор закладу та Світлана Мяновська, художній керівник театрального колективу Тетерівського будинку культури.

Обидва претенденти розповіли про свій життєвий і професійний шлях та презентували програми розвитку театру на один та п’ять років.

Зокрема, Наталія Ростова прозвітувала за проведену роботу під час перебування на посаді за попередні п’ять років, наголосивши на виконанні усіх показників і відсутності будь-яких порушень у роботі закладу.

«Театральний колектив постійно перевиконує планово-фінансові показники. Заклад має два види доходів – від продажу квитків та надання приміщення в оренду. Наприклад, у 2012 році було заплановано отримати дохід понад 900 тис грн, але заробили понад 1,3 млн грн, було зіграно 263 вистави замість 222-х запланованих. Щорічно колектив готує по 7-8 прем’єрних вистав, проводить обмінні гастролі з колективами з багатьох міст України, бере участь у міжнародних фестивалях. Наш заклад неодноразово перевіряли відповідні структури і жодних порушень виявлено не було», - поінформувала членів комісії Наталія Ростова.

Серед найпріоритетніших планів драмтеатру - отримати статус «національного» та поступово проводити капітальні ремонтні роботи будівлі, якій вже 50 років. У поточному році заплановано постановка 8 прем’єрних вистав, серед яких три дитячі, розширення меж гастрольної діяльності, пошук і втілення нових творчих форм роботи, зокрема, вуличний театр і дитяча театральна студія тощо.

Інший кандидат, Світлана Мяновська, розповіла про свою роботу на посаді директора Тетерівського будинку культури та керівника театрального колективу, який створила сама у 2014 році.

«Минулого року колектив став лауреатом другої премії на Х обласному конкурсі учнівської молоді. Також став лауреатом першої премії на ІІІ міжнародному благодійному телевізійному дитячому фестивалі-конкурсі мистецтв, що проходив у Києві. Це дало змогу колективу взяти участь у вибірковому турі на фестиваль українського театру «Схід-Захід», що проходитиме у Польщі у м.Кракові», - зазначила Світлана Мяновська.

Серед основних стратегічних завдань, які озвучила претендент на посаду – поліпшення стану матеріально-технічної бази театру; зменшення витрат підприємства; участь у заходах та конкурсах, які забезпечать надходження грантів на розвиток театру; проведення благодійних заходів; залучення спонсорської допомоги; проведення ремонту будівлі тощо.

Після обговорення обох кандидатур, конкурсна комісія одностайно підтримала Наталію Ростову, з якою буде укладено договір терміном на 5 років.
Обрано генерального директора житомирського драмтеатрі ім. І. Кочерги

Обрано генерального директора житомирського драмтеатрі ім. І. Кочерги

Обрано генерального директора житомирського драмтеатрі ім. І. Кочерги

Обрано генерального директора житомирського драмтеатрі ім. І. Кочерги

Прес-служба обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:43
У Запоріжжі рятувальники ліквідували наслідки обстрілів
Сьогодні 11:39
Наповнення бюджету у розрізі галузей економіки підприєм ...
Сьогодні 11:35
На Буковині впродовж січня – лютого 2024 року за резуль ...
Сьогодні 11:32
На Дніпропетровщині внаслідок російських обстрілів одна ...
Сьогодні 11:28
Власники автівок сплатили до місцевих скарбниць майже 9 ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 11:34
Мальовничі стежки в заповідниках більше не будуть більш ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення