Відкрилася штаб-квартира НАБУ в Одесі

04.08 17:39    
4 серпня 2017 року в Одесі (за адресою: вул. Канатна,83) відкрилося третє територіальне управління Національного антикорупційного бюро України. Одеське представництво НАБУ, так само як і аналогічні управління у Львові та Харкові, забезпечуватиме комунікацію з громадськістю, опрацьовуватиме інформацію від свідків та заявників щодо корупційних правопорушень, підслідних НАБУ, а також надаватиме організаційну підтримку детективам у здійсненні розслідувань у південних регіонах України.

«Сьогодні, так би мовити, «останній день» формування Національного бюро, адже відкриття Одеського територіального управління означає, що усі його структурні підрозділи нарешті запрацювали, – зазначив під час прес-конференції Директор Бюро Артем Ситник. — Звичайно, більшість корупційних ризиків у південних регіонах так чи інакше пов’язані з наявністю берегової лінії. Особливу увагу детективи приділятимуть усуненню корупційних схем на державних підприємствах, а також в органах влади».

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, присутній на брифінгу з нагоди відкриття Одеського територіального управління (ОдТУ), підкреслив важливість консолідації зусиль та активних дій із боку новостворених антикорупційних органів.

«Недоторканих немає. Це довели понад півтора року спільної роботи НАБУ і САП. Подавайте заяви. Якщо інформація про корупцію високопосадовців буде підтверджуватися, ми будемо розслідувати їхні злочини професійно та неупереджено», — заявив Керівник САП.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов пообіцяв усіляко сприяти НАБУ і САП у боротьбі з корупцією в регіоні, особливо у світлі необхідності гарантування проведення прозорої приватизації державних підриємств Одещини.

«Що стосується державних підприємств, то тут шаленими темпами потрібно провести приватизацію і таким чином раз і назавжди зняти питання корупції», — наголосив голова ОДА.

Згідно з Законом «Про Національне антикорупційне бюро України», НАБУ може мати в регіонах не більше семи осередків. Однак, через обмежений штат правоохоронного органу (гранична чисельність - до 700 осіб), було прийнято рішення створити три територіальні управління у Львові, Харкові та Одесі, юрисдикція яких поширюватиметься на західні, південні та східні регіони України відповідно. Штаб-квартира у Львові відкрилася торік у липні. Теруправління у Харкові запрацювало у липні 2017 року. Із відкриттям Одеського територіального управління, яке прийматиме перші звернення вже з 7 серпня, процес формування підрозділів на місцях можна вважати завершеним. Це стало можливим у тому числі завдяки підтримці міжнародних партнерів - Консультативної місії ЄС з питань цивільної безпеки та «Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні», які надають підтримку в облаштуванні приміщень ТУ необхідною оргтехнікою.

«Інвестиція в антикорупцію – це найголовніша інвестиція. Ми готові і надалі підтримувати розвиток територіальних управлінь НАБУ, зокрема, їхнє облаштування комп’ютерною технікою та навчаннями співробітників», — зазначила Еляна Концевічуте, старший радник з питань боротьби з корупцією «Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні».

Нагадуємо, Одеське теруправління утворене 10 грудня 2015 року. Його юрисдикція поширюється на Одеську, Херсонську, Миколаївську та Кіровоградську області. Штатна чисельність працівників ОдТУ – сім осіб: директор, заступник директора та п’ять головних спеціалістів. Наразі призначено заступника директора – Вікторію Скорикову, яка й виконуватиме обов’язки керівника теруправління, поки не буде обрано його Директора. Переможці конкурсів на посади спеціалістів наразі у процесі призначення. Для розслідувань на територіях, що входять до юрисдикції ОдТУ, сформована окрема команда з десяти детективів, яка за необхідності може збільшуватися.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення