Уряд доручив створити комісію з розслідування фактів невиконання Нафтогазом плану реформування оператора ГТС

06.09 16:59    
Кабінет Міністрів України доручив Міненерговугілля створити міжвідомчу комісію з розслідування систематичного невиконання НАК «Нафтогаз України» плану передачі активів, матеріально-технічних та інших ресурсів, необхідних для ефективної роботи ПАТ «Магістральні газопроводи України». Відповідне рішення сьогодні було прийнято на засіданні Уряду на підставі доповіді Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика.
До складу міжвідомчої комісії мають увійти представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міненерговугілля, Мін’юсту та Генпрокуратури України. Звіт за результатами проведеного розслідування планується розглянути на засіданні Уряду та прийняти подальші відповідні рішення.
За словами Ігоря Насалика, 14 червня 2017 року Кабінет Міністрів України підтримав аналіз матеріально-технічних, людських та інших ресурсів, необхідних для ефективної роботи ПАТ «Магістральні газопроводи України».
Окрім цього, був підготовлений попередній перелік активів, матеріально-технічних та інших ресурсів, необхідних для ефективної роботи ПАТ «МГУ», та плану їх передачі зазначеному товариству, що були розроблені Міненерговугілля за участю експертів Секретаріату Енергетичного Співтовариства.
Протокольним дорученням Уряд зобов’язав вжити заходів щодо виконання плану передачі активів.
З метою забезпечення виконання плану передачі активів Міненерговугілля було утворено робочу групу з виконання плану передачі активів, матеріально-технічних та інших ресурсів до ПАТ «МГУ». Станом на сьогодні Міненерговугілля виконало всі заходи, контрольний термін по яким вже настав, окрім двох.
Не виконаним є п.5 додатку до плану передачі активів “уточнення переліку державного та власного майна, що підлягає передачі, з наступним погодженням з “МГУ”, відповідальний за виконання НАК “Нафтогаз України”.
НАК “Нафтогаз України” представив перелік активів абсолютно відмінний від схваленого протокольним рішенням Уряду. Цей перелік активів не узгоджений з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства, як того вимагає п.4 постанова КМУ №496 від 1.07.16.
Як наслідок, Міненерговугілля не має права затвердити наданий перелік активів, на виконання п.6 додатку до плану передачі активів. Таким чином, своїми діями НАК “Нафтогаз України” фактично саботує виконання постанови КМУ №496.
Викладені вище обставини призводять до зриву процесу реструктуризації ПАТ «НАК «Нафтогаз України» з метою відокремлення діяльності з транспортування природного газу та до невиконання українською стороною взятих на себе зобов’язань перед європейською спільнотою.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення