80 сімей прикордонників Сумського загону отримали ключі від квартир у новобудові

03.10 13:51    
Сьогодні в Сумах, за кілька днів до державного свята – Дня Захисника України та 25-річчя створення Сумського прикордонного загону (20 жовтня), 80 сімей військовослужбовців Державної прикордонної служби України отримали квартири в новобудові на вулиці Ковпака.
Привітати новоселів прибули Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, Голова Державної прикордонної служби України генерал-лейтенант Петро Цигикал, начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Бідило, а також керівництво місцевої влади та взаємодіючих органів.
«Сьогодні всі ми тут з гарного приводу, ми реалізовуємо державну програму забезпечення житлом прикордонників. Насьогодні – це будинок у Сумах на 80 квартир. Я вітаю кожного з Вас із тим, що тепер ви маєте міцний тил, бажаю Вам бути щасливими і чесно виконувати свій обов’язок.», - відмітив у своїй промові Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.
Соціальне забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України та членів їх сімей було і залишається пріоритетом для керівництва прикордонного відомства.
Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал привітав новоселів з отриманням житла та наголосив, що завдяки підтримці Президента, Уряду України, Міністра внутрішніх справ Держприкордонслужба має змогу стабільно, реалізовувати відомчу програму забезпечення житлом.
«Ми вручаємо ключі від 80 квартир. Цього року Державній прикордонній службі на житло було виділено 200 мільйонів гривень. Нам вдалося закласти 11 об’єктів, 5 з яких буде завершено вже цього року. Окрім цих 80Є, ми ще плануємо здати більше 200 квартир у різних куточках нашої країни. Ми і надалі будемо піклуватися про добробут прикордонників, ветеранів та членів їхніх сімей», - сказав очільник прикордонного відомства
Слід відмітити, що сьогодні здається в експлуатацію перша частина житла – це 10-поверховий будинок на 80 квартир – по 40 однокімнатних і двокімнатних. Загальна площа квартир складає майже 5486 кв. м. на загальну суму біля 38,3 млн. грн. Поряд вже розпочате будівництво другої частини житла, також 10-поверхового будинку на 80 квартир (40 двокімнатних і 40 трикімнатних), будівництво якого планують завершити до кінця наступного року.
В новозбудованому будинку квартири отримали військовослужбовці управління загону, відділу прикордонної служби «Юнаківка» та 12 військовослужбовців запасу. При цьому 48 прикордонників, які отримали житло, є учасниками антитерористичної операції на сході нашої країни.
Крім того, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі, самовідданість і високий професіоналізм нагороджено державними і відомчими заохочувальними відзнаками ряд військовослужбовців Державної прикордонної служби України.
Зазначимо, що у 2017 році прикордонне відомство активно продовжує роботу направлену на соціальний захист військовослужбовців. Держбюджетом на поточний рік передбачено 200 мільйонів гривень саме на будівництво житла для співробітників Держприкордонслужби. З початку року вже отримано 83% з цієї суми.
За ці кошти здійснюється будівництво, реконструкція та перспективне проектування 20 житлових об’єктів. У цьому році вже стали щасливими новоселами 36 родин з Хмельницького. Урочисто введено в експлуатацію житловий будинок на 60 квартир у Житомирі, гуртожиток на 66 квартир у Борисполі та комплексну будівлю прикордонного відділу «Тополі», що на Харківщині на 8 службових квартир.
До кінця року заплановано здати в експлуатацію ще близько 300 квартир, у тому числі внаслідок завершення будівництва розпочатих у минулих роках житлових будинків в Ужгороді, Чернігові, Хмельницькому, проведення реконструкції будівель під службове житло в Овручі.
Крім того, триває будівництво житлових будинків у Києві та Львові на 167 та 56 квартир відповідно.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення