Поліцейські та прикордонні спецпризначенці успішно пройшли курс нічних тактичних навчань

20.10 17:44    
Сьогодні, 20 жовтня, спецпризначенці КОРД Національної поліції України та бійці 10-го окремого загону оперативного реагування ДОЗОР Держприкордонслужби України отримали сертифікати про закінчення навчальних курсів з організації спеціальних нічних операцій, проведених інструкторами США.
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підкреслив, що поліцейські і прикордонники користуються значною довірою у населення, тому їм необхідно постійно удосконалювати свої навички та вміння.
«Я хочу сказати про дві речі: довіра та ефективність. Кожен із вас на службі в Україні і довіра – це показник вашої ефективності. Довіра з’являється там, де є ефективність та точні дії. Ми спостерігаємо ріст довіри до поліції, великим рівнем довіри користуються й прикордонники. Але вам потрібно бути професійно підготовленими. Розраховую, що у складних ситуаціях еліта спецпідрозділів зможе проявити себе і захистити українців», – сказав Арсен Аваков.
Перший заступник Голови Держприкордонслужби Василь Серватюк зазначив, що вже втретє проходять спільні навчання КОРД та ДОЗОР під патронатом американських інструкторів.
«Це вже втретє, коли ми спільно відзначаємо завершення курсів бійців ДОЗОР та КОРД. Я впевнений, що свої знання ви присвятите захисту народу України. Із 15 прикордонників, які успішно пройшли курс, 13 брали учать в антитерористичній операції та відзначені високими державними нагородами. 8 військовослужбовців мають важкі поранення і контузії», – сказав Василь Серватюк.
Голова Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що отримані знання допоможуть правоохоронцям та прикордонникам захистити український народ.
«45 поліцейських та 15 прикордонників пройшли курс, який допоможе захистити наших громадян та забезпечити публічну безпеку», – зауважив глава Нацполіції.
Він також подякував за обладнання, яке надали партнери із США. «Дякую за спецобладнання для нічних операцій. Тепер наші інструктори, яких ви підготували, зможуть навчати українських бійців», – сказав Сергій Князєв.
Привітати з успішним випуском спецпризначенців приїхала Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марія Йованович.
«Я вітаю сили спеціальних підрозділів Нацполіції та Держприкордонслужби із завершенням курсу нічних операцій. Дякую інструкторам із США, які вже два роки допомагають розбудовувати правоохоронні сили України. В процесі вашого професійного зростання, хочу сказати, що у вас є друзі, які допоможуть досягти успіху», – підкреслила Марія Йованович.
Упродовж місяця бійці КОРД та ДОЗОР під керівництвом американських колег з Адміністрації з питань боротьби з наркотиками вдосконалювали навички проведення спеціальних нічних операцій. Цей тренінг включає безпосереднє планування операцій у темний час доби (в умовах обмеженої видимості) та, відповідно, практичне виконання завдань.
У той же час бійці КОРД з американськими колегами відпрацьовували спільні дії під час проведення спеціальних операцій.
Привітав бійців та вручив сертифікати про успішне завершення тренінгу представник Адміністрації з питань боротьби з наркотиками Міністерства юстиції США Кіт Сайкс.
Гості відвідали шут-хаус, де мали змогу на власні очі побачити взаємодію сил спеціальних операцій при звільненні заручників.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення