2017 рік став проривним у прийнятті законодавства у сфері енергоефективності, - Зубко

23.11 11:29    
В цьому році ми прийняли Концепцію реформування теплопостачання, необхідну законодавчу базу у сфері енергоефективності, з 2018 року запрацює механізм монетизації субсидії для ТКЕ. Наступним кроком має стати монетизація субсидій для споживача, що дасть можливість повернути частину зекономлених субсидій, як інвестицію в енергоефективність. Про це наголосив під час міжнародного форуму з енергоефективності Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«На сьогодні ми оцінюємо ринок модернізації житлового сектору в 30 млрд євро, комунальних підприємств – в 12 млрд євро. Щорічно на субсидії з державного бюджету для населення на оплату ЖКП витрачається 80 млрд гривень. Тому для нас стоїть дуже важливе завдання – зекономити енергію, споживання. Але цей вивільнений залишок повернути в енергоефективність», - підкреслив Геннадій Зубко.

За його словами, 2017 рік став проривним у прийнятті законодавства у сфері енергоефективності. В першу чергу це стосується формування ефективного споживача і власника в житловому секторі (прийняті закони «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Про ЖКП»), можливості обліку енергії (ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії і водопостачання»), запуску ринку енергоаудиторів, саморегулівних організацій, реєстрів, сертифікатів (ЗУ «Про енергетичну ефективність будівель») і Фонду енергоефективності (ЗУ «Про Фонд енергоефективності»).

«Ці закони пов’язані між собою, адже вони запускають сервіси і виконавців послуг і зацікавлюють споживачів рухатися в цьому напрямку. Споживач повинен отримати не тільки фінансову підтримку від держави або міжнародних партнерів, а й технічну допомогу на впровадження технологій з енергоефективності. І саме ці технології, які прийдуть в Україну, дозволять скоротити більш ніж на 50-60% споживання енергії», - наголосив він.

Віце-прем’єр підкреслив, що сьогодні сформовано велику професійну команду, яка впроваджує реформу енергоефективності: Президент, Уряд, народні депутати, експерти, міжнародні партнери і споживачі. «Синонім енергоефективності – енергонезалежність, незалежність нашої держави. Це наша мета – зробити Україну ощадливим споживачем енергетичних ресурсів і конкурентоздатною завдяки своїй продукції і природним ресурсам», - зазначив урядовець.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення